Alla inlägg under oktober 2009

Av Mats Nilsson - 11 oktober 2009 12:08

Skönt att vakna en morgon och inte behöva tänka på en massa som ska göras. Gjorde det nödvändiga i fredags och igår. Så jag har ägnat morgonen att vara lite UFO-Sverigesocial. PRatat en stund med Rickard i Mantorp, tackat för senast och lite annat småprat.

Sen har jag haft en lång konversation med Maln Wiklander i Sundsvall. Malin gör astronomisidan i UFO-Raden/Rapport-Nytt, som omfattar den period du befinner dig i just för det tillfället. Hon gör det lättare att orientera sig på natthimlen. Det är en populär sida, jag är glad åt att upplagan på tidningen ökar från gång till annan. Malin håller just på med sidan till nummer 4.

 

Malin har förövrigt mycket att stå i då hon blivit mamma i början av juni månad. Det blev en liten Ted, en grymt söt liten kille. Ni kan se hela familjen här nedan, det är Magnus, Lilla Ted och Malin. Det är det finaste familjekort jag sett på länge, det vilar något magiskt över hela bilden, ett lyckligt par med sin förstfödde son. Ha det bra hör ni.

  

UFO
Av Mats Nilsson - 10 oktober 2009 23:01

Det var första lördagen hemma på flera veckor, detta på grund av dels extraarbete, Mantorpsresa och att jag varit chafför åt en annan förening. Nu var jag alltså hemma och allt var som vanligt, trevligt. Vi var i och för sig bara tre personer, Lina, Anders och jag. Det blev hemmagjord potatisgratäng och kotletter. (Där fick jag användning för min nya multirivare för att fördela potatisen till skivor). Ett gott vin till det och Lina fick nöja sig med läsk eftersom hon är i omständigheter, som man sa förr.

Sen blev det TV och Oldsberg som lyckades lura Sven Wolter. Nu ska jag snart sova..

Av Mats Nilsson - 10 oktober 2009 15:29

I dag har jag jobbat hemma och det tar på krafterna det med. Först ner på stan och handla lite som fattades. Hem och plocka in alla utemöbler samt balkongmöbler. Så byta ett par stickproppar, snart bytt alla nu. Sen skala potatis och vitlök till potatis-vitlöksgratäng. Ska steka kotletter till det. Väntar nu på Lina och Anders som ska komma och äta med mig. Kanske även Gunnar kommer när han kommer från Västerås.... återkommer

Av Mats Nilsson - 9 oktober 2009 22:24

Just hemkommen från den årliga höstfesten i vår lokala förening Enköping-Sala UFO-förening. Det är den enda föreningen mig veterligt som har haft träffar och sammankomster varje onsdagkväll sedan 1976, endast uppehåll vid sommaren och större helger. Tänk er själva varje onsdagskväll. Till störste delen har jag varit med unggefär 80% av dessa. Nu var det alltså höstfest och det var visserligen inte många deltagare i kväll. Vi var nio stycken. Ordföranden Anita Andersson och jag åkte och hämtade pizza, därefter blev det kaffe och paketauktion. Jag ropade in ett paket för sjuttio kronor. Det visade sig vara en multirivare med vev. Den jag hade förut var väl använd och dryga 30-40 år gammal.

 

 

Irene Åkersén och Arnold Idebring är två gamla "rävar" inom Enköping-Sala

UFO-förening.  Dom har varit med på alla trivselkvällar föreningen haft

 

  

Fick med mig Lina som stortrivdes bland sin pappas kompisar. Till höger en av

föreningens stöttepelare under alla år Jörgen Granlie. Nu mera Solnabo men kommer

troget då det är något på gång

 

  

Mitt paket jag ropade in för 70 kronor kommer väl till pass på våra lördagsmiddagar

UFO
Av Mats Nilsson - 9 oktober 2009 15:55

I dag har jag haft compledigt på jobbet och ägnat mig städning efter elektrikerna som fixat nya ledningar i precis hela lägenheten. Det var en del annat som också behövde en genomgång av både dammsugare och golvmopp. Nu är det ialla fall klart och ser bra ut.

Jag har också hunnit med att kopiera ut alla mail med folk i UFO-Sverige och gjort en pärm med register så man lätt hittar om man söker något inlägg någon gång.

 

Hårklippning 

Lina kom över idag efter att jag städat klart och hjälpte mig få mer att städa. Är inte så farligt, hon klippte mig och då blir det alltid hår på golvet. Men nu ser jag ut som en ny människa ialla fall i huvudet. Hon är duktig med vad hon tar för sig. Underar hur det kommer sig att en del har alla fingrar mitt i handen och andra kan ta för sig vad som helst och lyckas med det, sådan är Lina.

 

Höstfest i Enköping

I kväll kommer Enköping-Sala UFO-förening att ha höstfest i Ulunda utanför Enköping. Det är en årlig tradition tillsammans med vårfest och julfest.

På styrelsemöte senast beslutade vi att ha julfesten den 11 december på samma plats, alltså ufostugan i Ulunda.

På alla dessa tillställningar grillar vi om vädret tillåter. Annars som nu så pass sent på hösten beställer vi pizza. Alla tar med sig ett paket som sedan aktioneras bort till högstbjudande och pengarna går oavkortat till föreningens verksamhet.

Av Mats Nilsson - 8 oktober 2009 21:17

I kväll skulle Lina och jag ha det trevligt med att grädda våfflor och prata om hur man tar hand om barn mm. Nu blir det inte alltid som man tänkt sig. Det började med att foten på våffeljärnet ramlade bort så fort det blev varmt, det var inte lönt att sätta fast det med ett så hett järn. Så jag smorde med olja och i med en slev smet och på med locket. Då kom nästa bakslag, det gick inte att få bort våfflan som var både svart och det bolmade och osade. Fick till slut ta en stålborste för att få rent refflorna i järnet. Så var det dags för ny smet. Samma sak igen. Fick ge upp och i morgon går mitt 80-åriga våffeljärn i graven. Hur kvällen blev?? Bra, det blev pannkaka och sylt, det är ju torsdag trotts allt.

Här nedan kan ni se hur det hela äventyret slutade.  

 

   

     

Av Mats Nilsson - 8 oktober 2009 07:18

Så var det torsdag igen då. Tiden bara rusar iväg och man hinner nästan inte med. Skulle skriva två artiklar, köra ut lite mail till pappersformat. Har istället varit trött, segat och gjort något mer viktigt under gådagskvällen, nämnligen chattat med min dotter som inte mår så där ultrabra trots att hon snart passerat fyra månaders graviditet. Men det kommer att gå över. Vi ska träffas ikväll och laga vofflor tillsammans, ska bli roligt.

  

Här står hon min flicka och petar Christer på näsan.

Han har säkert inget emot det. Vad man får stå ut mede när man är superkändis...hehe.

Av Mats Nilsson - 7 oktober 2009 23:23

Fick ett SMS från Anna Roxhed, Linas svägerska, en arbetslös driftig tjej som vågade ta setget fullt ut och starta eget mitt i Västerås. Hon hade fått en helsida i VLT. Det var bra reklam som hon så väl behöver.

Hoppas verkligen att Anna lyckas med det hon företagit sig. Vi är många som följer henne och önskar henne lycka till i sitt arbete.

  

En fin artikelom Anna och hennes verksamhet

 

  

En glad Anna serverar korv till fotografen...kanske

Presentation


Välkommen till min blogg.

Gästbok

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15
16
17 18
19 20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards