Senaste inläggen

Av Mats Nilsson - 18 november 2016 15:11

Äntligen får jag verkligen säga har jag kommit igång med en ny dator. Jag har lite svårt att bli vän med Windows 10, efter att i alla år haft Windows 7. Men man får lära sig, det är inget mer med det.

Det har bänt en hel del både här och inom UFO-Sverige. 

Jag hade fått förhöjda PSA-värden på grund av att jag missat att ta hormonsprutor under ett helt år. Så när doktorn ringde och frågade hur det går fik jag erkänna att jag missat att förnya receptet. Nu är det gjort och jag har fått den så livsviktiga injektionen. sen har jag tagit ytterligare två sprutor. en mot influensan och en mot lunginflammation. Också viktigt när man har en släng av astma.  

 

Som sagt, i tisdags fick jag hem min nya dator eftersom den gamla har pensionerat sig själv. Den har varit mycket bra. Det var en billig dator som jag fick gratis när jag tecknade abonnemang för Telia´s mobila bredband. Ändå har datorn, en HP hållit i nästan 10 år.

 

Den 29 oktober for Irene, Gunnar Anna-Nita och jag till Stora Krokek utanför Gränna där min familj bor. Mina barnbarn är frälsta i halloween och att klä ut sig och spöka lite. Ganska kul. Det blev en helhelg med många gäster, god mat och lite absurda upplägg. Men helt klart kul.

 

 

Min dotter Victoria var utklädd till en hobit under halloween. Det var mycket  likt och Victoria

hade sytt klänningen själv.

 

 

Mitt barnbarn Linnea var en blodsugare under festen.

 

 

Mitt äldsta barnbarn var en kisse. Om hade riktigt roligt hela helgen.

 

 

Halloweenmiddagen bestod i hjärta och några fingrar. Som tur var bara dekoration

 

Ett par dagar senare den 31 oktober fick vi kärt besök av Annika Eriksson från Stockholm som skulle göra ett par dagars jobb i Sala. Annika var tidigare gift med UFO-Sveriges tidigare ordförande Christer Nordin. Så det blev ett kärt besök. Irene bjöd på lunch, filippinsk givetvis. Det var uppskattat.

 

 

Annika Eriksson och Gunnar Karlsson vid lunchbordet

 

Vi har också haft årets fältundersökarkurs den 21-23 oktober på Föllingen Hotell utanför Kisa Det blev rekordmånga deltagare och inte mindre än 15 nya deltagare. 

Måndagen efter åkte Clas Svahn, Gunnar och jag upp till Roland Östlund som hade en hel källarlokal med ufomaterial samt en del i lägenheten som vi hämtade till AFU i Norrköping.

 

 

En modell av ett "Adamskiskepp" som brytt Gävleborgs UFO-förening under många år

 

Nummer tre av UFO-Aktuellt har också packats och distribuerats till all sugna läsare. Samt att vi haft ett givande styrelsemöte på AFU dit jag hade med mig en del av materialet från Gävleborgs UFO-förening som inte Clas fick med sig.

 

 

Gunnar Karlsson och Jennie Backman under styrelsemötet på AFU, i bakgrunden Ansvarige

för AFU Anders Liljegren

 

 

Irene och Margareta Andersson hjälper till att packa UFO-Aktuellt

 

 

 

 

 

ANNONS
Av Mats Nilsson - 7 november 2016 12:53

Det var ett bra tag sedan jag skrev något på min blogg nu. Det har sin förklaaring i att min dator har lagt av. Då jag för nio år sedan köpte ett mobilt bonemang fick jag datorn helt gratis. Ändå har den hängt med i nio år. Men nu har den sagt upp sig.

Jag kommer att köpa en ny och tills dess jobbar jag på en ännu äldre seg dator. Den fungerar i alla fall skapligt ännu.


Jag kommer att återkomma med mer bloggande då jag kommer in mig med den nya datorn framöver. Tills dess får det bli så här.

Just nu bloggar jag på en förenings dator nere i Sala centrum.


UFO-Sverige har haft både styrelsemöte i Töreboda samt kursverksamhet på Föllingen hotell i Kisa. Deet var den mest välbesökta kursen sedan 1970-talet med 45 deltagare varav 15 var nybörjare. Mycket glädjande.

UFO-Aktuellt nummer 3 och Rapport-Nytt nummer 4 är också ute hos läsarna. När deet gäller Rapport-Nytt så har prenumerantstocken ökat från strax under 200 hundra 2015 till cirka 320 prenumeranter under 2016.

Den 13 november ska UFO-Sverige ha årets sista styrelsemöte på AFU -Arcives for the Unexplained- i Norrköping.


Vi kommer under nästa år att åter ta hem material från bland annat England som annars förstörs i fuktiga källarlokaler.

Clas Svahn vice ordförande och internationelle kontakt håller ofta föredrag både i Sverige och utomlands. Under november ska han hålla ett föredrag i Brasilien.


Jag haltar mig fram med nummer fem av Rapport-Nytt och har fått lite material, skriver en del själv och vill gärna ha mer material av medlemmar. Tidningen ska inte bara spegla mina åsikter utan fleras, då blir tidningen mer mångsidig.


Återkommer! 

ANNONS
Av Mats Nilsson - 29 augusti 2016 17:30

Förra året då jag fyllde 70 år tycker jag att jag blev lite extra firad. I år då jag fyllde 71 och ojämnt blev jag också firad ordentligt. Jag hade fått redan tidigare av min fru att hennes bror Saturnino Gaquit som sedan några år bor och verkar i Tyskland skulle dyka upp men inget bestämt. 

 

Nu fick jag dock veta att fredagen den 19 augusti anlände hennes bror till sin syster i Västerås för några dagar där. Därefter den 23 augusti skulle vi träffas i Västerås vid Skrapan. Det blev ett minst sagt känslomässigt möte, dels mellan Irene och hennes bror samt mellan honom och mig, första träffen med min svåger. Vi hade mycket att prata om. Med sig hade han även en kompis från Tyskland som inte talade engelska och då jag och Irene inte talar tyska så fick Saturnino översätta mest hela tiden. Vi käkade lunch i Västerås innan vi skildes åt för att nästa gång träffas i Sala. Främmandet hade rum i Västerås så dom åkte tillbaka och återkom på min födelsedag. 

 

 

Första träffen med min svåger, längst till höger

 

 

En god lunch i Västerås med Saturnino och Irene

 

 

Dagen efter en liten lunch hemma innan vi for till Borlänge

 

Det blev en riktigt glad och blöt fest med tanke på att vi fick flytta in allt i vår carport då det började regna, regnet tilltog tills det vräkte ner och än värre blev det. 12 millimeter på 10 minuter. 

Irene hade fixat god mat, olika sorter av filippinsk både för, varmrätt och efterrätt. Det blev också mycket presenter både av fasta och flytande vara. Födelsedagen blev en höjdare.

 

 

Födelsedagen fick bli inomhus men ändå utomhus, nämligen i carporten då regnet vräkte ner

 

Dagen efter, den 26 skulle vi åter ses för att resa ner till Stora Krokek där min dotter Victoria bor med sin man Rickard och barnen Emma och Linnea. 

Vi tog med Irene och hennes bror till Gränna för att visa lite av Östergötland/norra Småland vilket var riktigt uppskattat. Efter att ha handlat på Coop i Gränna åkte vi hem för lite mat och ett par öl. 

 

 
Saturnino och jag nere hos mina ungdomar i St. Krokek

 

Lördagen den 27 öppnade Malmslätt portarna för årets höjdpunkt, det svenska militärflygets 90-åriga födelsedag. Det firades med pompa och ståt. Flyguppvisningarna avlöste varandra. Biplan eller dubbeldäckare som dom också kallas, uppvisningar med tjejer som stod uppe på vingarna då planen gjorde akrobatiska övningar. Måste ha känts rejält i det blåsiga men soliga vädret.

 

 

Så gott som hela familjen samlad i väntan på mera uppvisningar, skönt med en matpaus 

 

 

Jag fick en kort intervju med en av piloterna till detta radarspaningsplan S 100 B Aergus

 

 

Jas Gripen på väg in efter en grandios uppvisning

 

 

Jag tog mig en närmare titt på vår storslagna Herkules

 

 

Irene däremot klev upp de nästan tio metrarna

och slog sig ner i cockpiten på Herkules

 

 

Irene hade nog gärna velat startat motorerna om hon fått

 

 

Det var häftigt att sitta där uppe tyckte Irene efteråt

 

Jas Gripen gjorde ett par riktigt halsbrytande nummer, följt av Viggen och SK-60. Klockan 13 var vi tvungna att åka vidare då Irenes bror hade en träff i Västerås vid 17-tiden. Bara att skiljas från familjen och åka mot Västmanland. Vi anlände Västerås klockan 16.30 ganska precis. Vi var både trötta och möra i benen och öronen då vi kom hem. Men det var en oförglömlig helg. 

Av Mats Nilsson - 14 augusti 2016 16:22

Under det jag har jobbat med Rapport-Nytt så har det kommit lite annat emellan. Den 11 augusti gjorde vi besök på tre platser i Dalarna. Först till Gagnef där Irene skulle massera en filippinsk kompis. Därefter gick färden till Leksands bröd, där vi gjorde den årliga inhandlingen av knäckebröd. Folk hade tydligen semestrar kvar för det var smockat med folk o fabriksaffären.

Då det var avklarat besökte vi RSMH´s lägerverksamhet på Knotgården vid Sätra norr om Leksand. Där blev det grillning av hamburgare och en stunds trevlig samvaro med övriga deltagare innan vi vid 19.30-tiden styrde kosan tillbaka till Sala och Västmanland.

 

 

Veronica, Ingalill och Lotta solar sig mot väggen på Knotgården

 

 

Irene vid sjön Opplimen vid Knotgården.

 

 

Dagen efter den 12 augusti var det ett avsked av RSMH´s Mary Eklöv som dagarna före sin 90-årsdag gick bort. Begravningen hölls i Kila Kyrka och var en mycket minnesvärd stund. Mary har kallats Salas Moder Teresa då hon hjälpt så många människor genom åren. Nu fick hon vila och möta de sina på andra sidan "bron".

 

 

Kila Kyrka och Mary´s sista färd mot ljuset.

 

 

I dag söndag den 14 blev det den vanliga resan till Västerås och Forex Bank då Irene hade ärende dit. Vi tog en fika på IKEA där vi också träffade filippinska vänner. Efter en liten pratstund styrde vi kosan mot F1´s gamla lokaler och Flygmuseet. Intressant för Irene att ta del av det svenska försvaret även om det var det som var modernt på 1950-70 talen. Alltid roligt att uppleva lite nostalgi från min egen tid inom flygvapnet där jag gjorde min militärtjänstgöring, en tid jag aldrig glömmer då det var en mycket god tid i min ungdom. 

 

 

En närmare titt på Saab 105 - SK-60 som jag var med och flög någon gång vid F-15 i

Söderhamn.

 

 

 

Under min tid  på F-15 hade vi A-32 Lansen. Sedan fick man Viggen och det här planet

kommer just från den flotiljen, markeringen 15 längst fram.

 

 

Den legendariska "Flygande Tunnan" som man alltid såg vid övningar när man var ung.

 

 

Man kan inte skryta om utrymmet i ett militärplan.

 

 

Irene funderade på att ta en tur med 37-Viggen. "Nu tar jag en sväng till Filippinerna" sa hon.

 

 

Medans vi besökte toan satte sig Gunnar och väntade under minnesbilder av Charles Lindberg

och hans flygplan "Spirit of St. Louis".

 

Av Mats Nilsson - 7 augusti 2016 21:54

Idag har Gunnar, Maggan och jag packat Rapport - Nytt nr 3 som skickas ut i morgon. 

Jag har också tagit emot ett ufo fall vi kommer att titta närmare på. I övrigt tas mesta tiden upp med att jobba med nr.4 av tidningen. 

Av Mats Nilsson - 3 augusti 2016 14:50

Jag beklagar djupt att det tagit så lång tid att uppdatera min blogg. Dels har jag varit upptagen med mig själv, lite problem med magen som nu rättat till sig självt mer eller mindre. Det var en medicin jag inte tålde och det tar alltid en tid att komma på vad åkomman beror på. Sen har det varit jobb med Rapport-Nytt nummer 3 som äntligen är klar efter mycket om och men och med några veckors försening. Sen det som jag inte rått över är datorn som ibland inte vill samma som jag. Den stannar plötsligt med texten "Svarar inte". En sak som kan göra en riktigt irriterad då man sitter mitt uppe i en artikel. Ibland rättar det till sig och ibland får man tvångsstänga datorn och starta om igen.

 

Dock har det hänt en hel del sedan senaste bloggen. Jag och min kära fru tog oss några dagars semester mellan den 30 juni till 3 juli och åkte tillsammans med Gunnar Karlsson ner till Stora Krokek där min dotter och barnbarn bor med sin man Rickard Andersson.

 

Den 28juli firade vi Gunnar som fyllde 70 år. Det var en rejäl och minnesvärd fest som blev något blöt då det kom en åskregnskur som inte var av denna världen. Turligt nog satt vi under tak och den slutade efter 10-15 minuter varpå det sken upp och blev både klart och varmt resten av kvällen.

 

I Stora Krokek var vädret inte det bästa, sen var det den perioden då min mage sa upp sig. Men ändå hann vi med att göra en del trevliga och roliga saker.

 

En sevärdhet jag inte ville missa var "Rökstenen" i socknen Rök inte långt från Ödeshög.

 

 

Den pampiga Rökstenen bevarad sedan vikingatiden.

 

Vi besökte Alvastra klosterruin, vida känd. Åkte med bilarna en tur högt uppe på Omberg, genom en lång allé med jättegamla ekar. Det är så täta grenverk att dagsljuset inte når ner på sina ställen. Sen är det några små avsatser där man kan stanna och titta ut över Vättern. Det är en hisnande upplevelse. Här och var står det varningsskyltar med texten "Sidoräcken saknas". Då gäller det att inte åka för nära kanten, för då är det kört, man vill inte störta ner 20-30 meter med bilen.

 

 

En del av Alvastra klosterruin.

 

 

Nedanför Omber ligger ett vackert beläget Hotell

 

Vi besökte även Vadstena och Gränna, två fina oaser i det vackra Östergötland/Småland.

Återkommer alltid dit då det är fantastiskt fint och både gammalt och sevärt.

 

 

Irene vid Slottet i Vadstena med den karaktäristiska vallgraven med höj och sänkbar bro.

 

 

I Gränna hälsade Irene på ett troll som satt utanför en butik.

 

 

Gunnar på en söndagspromenad innan vi skulle åka hem till Sala.

 

 

 

Clas fru Anneli och jag tog en promenad och hälsade på ett av mina favoriter bland djur.

På en av granngårdarna till Victoria och Rickard finns det en Lama. Så kelig och snäll.

 

 

Irene poserar vid en av utsiktsplatserna uppe på Omberg. Inga skyddsräcken fanns.

 

Den 23 juli var det åter dags att styra kosan mot Stora Krokek, den här gången för att övervara UFO-Sveriges styrelsemöte. Det var den varmaste dagen med över 30 grader så mötet hölls utomhus. Victoria och Rickard hade förberett med grillfest efter mötet. Dagen var helt lyckad och 16 personer dök upp lördagsförmiddagen. Flera av oss sov över till söndagen, som var lika varm. Det var tröttande att köra de 25 milen i värmen. Vi hade mycket vatten med oss och gjorde tre stopp efter vägen hem.

 

 

Styrelsemöte i den intensiva hettan som rådde den 23 juli.

 

Då jag skrivit den här bloggen blir det middag och sen bär det av till Västerås där vi ska packa nummer 2 av UFO-Aktuellt. Jag får även med mig namnlistorna till Rapport-Nytt nummer 3 som packas till helgen.

 

Jag får återkomma med mera information senare. 

Av Mats Nilsson - 9 juni 2016 16:57

Den andra till sjätte juni fick vi besök av Victoria, Rickard och barnbarnen. Precis före hade min bil pajat. En del som gör att motorn startar. Det blev fixat på måndagen den sjätte. Dagarna före kom nummer två av Rapport-Nytt som vi packade och med hjälp av Rickard fick vi iväg tidningarna till Posten under fredagen. Glädjande hade prenumeranterna ökat från 211 till 304.

Då jobbet var klart kunde vi ägna tiden åt den hitresta familjen med lite pubbesök, lekparksbesök och grillning g då alla dagar var skonsamma mot oss med mycket sol och värme. Vi hann med en hel del och tiden gick riktigt fort. 

 

Ett besök på puben Tinget några meter från vårt hem var ett trevligt inslag

 

 

Emma och Linnea äter korv med bröd på uteplatsen medan vi grillat kycklingklubbor

 

 

Sen hjälpte Emma Irene med att tillverka lompia eller på svenska, vårrullar

 

Ett annat jobb jag hade framför mig som också var trevligt och roligt och som under en längre tid varit planerat men uppskjutet i omgångar var inspelningen av ett entimmes countryprogram som faktiskt i dag den 9 juni blev av. Sändning den 10 juni klockan 16.00 på 97.0 mhz. (Radio Sala)

 

Jag hade valt ett antal skivor som vi körde med lite snack om artisterna mellan låtarna. Mycket trevligt att träffa denne man Kenneth Friberg, som sänt country i radion i 100 program, så det här blev program 101. Inte illa.

Kennet har varit i Nashville, på Grand Ole Opry och sett de stora legenderna uppträda. Samt att vi har en del gemensamma kontakter både här i Sverige och i Nashville.

Efter inspelningen tog Kenneth fram sin autoharp och med Irene på gitarr jamade dom lite.

 

Lite prat mellan skivorna i Kenneth Friberg´s studio

 

 

Studion var full med instrument och stetsonhattar

 

 

Kenneth Friberg tog fram sin autoharp och på nästa bild nedan kompar Irene på gitarr

 

 

Nu stundar både ett nytt nummer av Rapport-Nytt samt ett styrelsemöte i UFO-Sverige som denna gång kommer att hållas i Stora Krokek hos Victoria och Rickard. 

Av Mats Nilsson - 1 maj 2016 18:16

Lördagen den 30 april höll UFO-Sverige sin riksstämma i Linköping. Berzeliusskolan var mötesplatsen. Vi anlände på fredagseftermiddagen efter att först varit till Håkan Ekstrand och hämtat årsmöteshandlingarna. Därefter for vi till Norrköping för lastning av utställningsprylar med ett matstopp i Katrineholm. 

 

Det gick rätt smidigt att få upp utställningen då det var många som ställde upp och jobbade. Jag jobbade på tills jag som alltid på kvällarna sväller upp i fötter och ben med följden att jag får så ont för varje steg jag tar. 

 

Utställningslokalerna börjar ta form med bokbord, modeller och tidskrifter. 

 

Victoria och Rickard skulle handla till kiosken och förbereda den biten. Tyvärr fick dom problem med bilen och dom var tvungna att hyra en bil ett dygn. Då allt var klart och vi tog en sakta promenad till matstället och satt oss till ro för att få in maten. Då kom Victoria och Rickard utan att hunnit handla.

 

Maten ja, Rickard som är evenemangsansvarig hade beställt bord på den indiska restaurangen Yogi mitt i Linköping. Han hade också tagit in vad alla skulle äta och mejlat över det till restaurangen dagarna före så man visste precis vad alla skulle äta.

Själv hade jag beställt Gosht Vindaloo, en starkt kryddig Goan-rätt med chili, vinäger och lök. Samt en indisk öl av märket Cobra.  Jag må säga att godare mat har jag sällan ätit från det indiska köket. Då vi var klara kom jag i samtal med personalen efter att hört deras kommentar att jag var mannen som beställt deras starkaste rätt. "Meddela oss om du kommer tillbaka så ska vi göra något ännu starkare åt dig" sade en av servitriserna. Kort sagt, av mig får Yogi 4½ stjärnor av 5.

 

Restaurangen kan varmt rekommenderas, god mat, bra serviceinriktad personal

 

 

Victoria var exalterad då det här var hennes allra första Riksstämma. Vid sidan sitter allas

vår evenemangsansvarige tillika Victorias man Rickard Andersson 


 

Då Rickard och Victoria hade hyrbilen så fick Gunnar och jag åka tillbaka till Hotellet. Det var också en högoddsare. Gunnar och jag fick rum på andra våningen, men då jag påtalade mitt dilemma med fötter och knän så fick vi ett rum i direkt anslutning till receptionen. Det är service. Park Hotell ligger efter Järnvägsgatan och är från slutet av 1800-talet och gick under smeknamnet Fawlty Towes. Något som inte fallit John Cleese i smaken då han besökte Linköping förra veckan. Han borde väl varit stolt istället. Men dessa engelsmän.

 

Några ur styrelsen fotade utanför hotellet av Clas Svahn innan vi gick till matstället

 

 

Park Hotell från framsidan


 

Årsmötet avlöpte som det skall ett väl planerat årsmöte. Endast lite ommöblering blev det i styrelsen. Jennie Backman gick upp till ledamot från suppleant och min dotter Victoria gick in som suppleant. 

 

Några värdefulla åsikter framkom från ett par av åhörarna och utan minsta anmärkning fick den avgående styrelsen full ansvarsfrihet.

 

Efter årsmötet hade Clas ett litet snack med Victoria om vad hon kunde hjälpa till med

under kommande mandatperiod. Victoria var intresserad av att förhöra sig om mejladresser

från de personer som blir medlemmar. Det blir då mycket lättare med kommunikationen

 

Själva Riksstämman var mycket välbesökt av ungefär 150 åhörare som både lyssnade på föredragen, tittade på allt i den två rum stora utställningen. Man handlade böcker, tidningar, kaffe, korv med bröd samt lite annat. Tyvärr fattades två viktiga personer. Anders Berglund var hemma för sjukt barn och Håkan Ekstrand var själv inte i allra bästa form.

Clas Svahn fick därför ta på sig rollen att även hålla Anders föredrag om ufofall i närmiljön. Det är alltid spännande för åhörarna att få kännedom om observationer i just deras område.

 

Victoria hjälte Tage Bång med inträde och lämnade ut biljetter, ibland spexade lite med 

sin far som fotograferade

 

 

Några av de duktiga medarbetarna som gör det möjligt att få till en bra utställning och bra

stämma i sin helhet. Från vänster; Per Eriksson, Tage Bång, Carl-Anton Mattsson, Roger Ersson,

Johan Gustavsson, Rickard Andersson, Gunnar Karlsson, Victoria Andersson, Clas Svahn,

Mats Nilsson, Jennie Backman, Tobias Lindgren och Thomas Michaneck.


 

 

Några av åhörarna på Riksstämman

 

 

Rickard står beredd att servera de sugna besökarna under pauserna 

 

Efterföljande frågestunden var också informativ då det var många som ville fråga om och ha synpunkter på mycket rörande bland annat observationer och fotografier. 

Min upplevelse var att det var en av de bästa stämmor jag bevistat på mycket länge, det var som på den gamla goda tiden och jag har varit på i stort sett alla sedan 1978. Ändå var det valborgsmässoafton, annars kanske det kommit ännu fler besökare. 

 

Senaste tillskottet i utställningen, en presentation av fallet i Nammajaure sommaren 1980 

 

 

Nu kan alla även betala både med kort, paypal och swish då man beställer något från oss

 

Efter att på lördagskvällen återlämnat utställningen på Arcives for the Unexplaned och en liten vilopaus var Gunnar och jag hemma i Sala vid 23-tiden. Då gick det sakta eftersom det på Valborgsmässoaftonen alltid är tradition med bil cruising runt stan. En tillställning som alltid drar många besökare och raggarbilsägare från i stort sett hela Mellansverige.

 

 

En av de nyare modellerna illustrerar ett ufofall i Frankrike. Gunnar Karlsson är den duktige

modellsnickaren

 

 

en liten paus på AFU innan vi skiljs åt för hemfärd till respektive hemorter

 


Fler bilder finns att beskåda i Clas Svahns blogg på hemsidan ufo.se.  

Presentation


Välkommen till min blogg.

Gästbok

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Länkar

Följ bloggen

Följ Mats Blogg med Blogkeen
Följ Mats Blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se