Senaste inläggen

Av Mats Nilsson - 13 maj 2015 16:00

Våren har bidragit med mycket jobb, både ute, dom dagar det har gått att vistats ute. Även på kontoret har det varit rätt mycket, folk vill veta mycket om oss, rapportera adressändringar,  och det ger upphov till både telefonsamtal som mejl och det välkomnar jag starkt. Mesta tiden går åt att planera och genomföra ett bra arbete med tidningen Rapport-Nytt och jag blev i dagarna klar med nummer tre som nu ligger i Sundsvall för montering, sen ska den till Norberg för tryckning.

 

Mycket jobb med både mejl, Rapport-Nytt och telefonkontakter

 


 

En kväll var Irene och jag ute och åkte lite uppe vid Silvergruvan, hon gillar historia och spänningen kring hela området. Därför både åker och går och cyklar vi en del runt gruvområdet, sen bor vi ju rätt nära. Vi fortsatte ner mot Måns Ols och på vägen dit körde vi in till "Lilla Istanbul" och träffade ägaren, pratade lite och tog kort på Blå moskén han byggt på sin gård. Ett gediget och vackert byggnadsverk. För flera år sedan satt ägaren Jan-Erik Svennberg och jag inne i moskén och han berättade om sina resor i Turkiet. 

 

Blå moskén i Lilla Istanbul vid Anedal i Sala

 

 

Förra veckan följde jag med Irene till Skatteverket och arbetsförmedlingen då hon beslutat sig för att ta upp sitt tidigare jobb från Filippinerna, massör jobbet. Min fru har 6 års erfarenhet av att jobba som massör. På Skatteverket blev vi kvar en halvtimme och diskuterade rutiner med mera och vi blev emottagna med öppna armar och lovade att göra vad dom kunde för att hjälpa Irene i starten. Därefter gick vi till andra sidan där Arbetsförmedlingen har sin plats. Där skrev dom in henne som egen företagare. Nu har hon fullt upp med att förbereda och jag hjälper henne så gott jag kan. Det är mest det administrativa som jag sköter åt henne. Skriver brev, gör annons med mera. Sen är det bara att önska Irene lycka till med verksamheten som startar i blygsam takt.

 

Min annons till människor som kanske vill ha hjälp med sina besvär, stela ryggar och muskler

 

 

Min fru Irene tar en kopp kaffe medan hon inväntar en intressent som vill ha massage

  

ANNONS
Av Mats Nilsson - 4 maj 2015 13:06

Den 2 maj var det dags för årets Riksstämma. Då vi besöker nya platser varje år så var det Trollhättans tur i år. Vi åker alltid med stora förväntningar hur det kommer att avlöpa med, besökare, träffa olika människor, årsmötet, platsen, blir det bra lokal för utställningen och så vidare.

Jag vill nu mena med facit i hand att det blev en mycket bra Riksstämma.

 

En lunchpaus på E-3 baren på väg ner till TrollhättanVi (Gunnar Karlsson, Håkan Ekstrand och jag) anlände Trollhättan fredag eftermiddag för uppmontering av utställningsskärmar, modeller och annat som ska ordnas. Det är uppackning av försäljningsartiklar som böcker, tidskrifter. Det ska kollas hur föreläsningssalen är beskaffad, ljudkvalitet, bildvisningsdetaljer med mera.

   

Väl framme på skolan var det bara att börja fixa utställningen. Övre bilden är det Tobias Lindgren, Jennie Backman

och Håkan Ekstrand som sätter upp skärmar. Allt ser kaos likt ut innan allt är klart


Därefter incheckning på hotellet som låg cirka fem minuter med bil från lokalen som var Nils Eriksson gymnasiet. Mycket bra och lättåtkomligt på nedre plan med tanke på allt som ska in på plats. 


Efterincheckning hade vi ett par timmars vila på Hotellet innan den gemensamma middagen som var på gångavstånd från Hotellet. Det blev Restaurang Butler´s, ett mycket trevligt ställa. Maten kom snabbt, den var god och servicen var också mycket god. 

   

Hotellet mitt i stan och nedre bilden vår utsikt från rummet


Som vanligt var det en stunds trevlig samvaro på ett av hotellrummen efter maten. Det blev inte så sent då det tar lite på krafterna att köra 38 mil. 


Efter en mycket bra, god och rejäl frukost på hotellet bar det av till skolan där årsmöte skulle hållas klockan 10.00 Väl förberett som det bör så tar det inte mer än högst en timme. 

   

Ordförande Anders Berglund hälsade alla välkomna och därefter blev Clas Svahn vald till ordförande

för själva mötet. Själv blev jag vald till sekreterare i vanlig ordning.


Klockan 13.00 slås dörrarna upp för allmänheten och 13.30 hölls första föredraget av Anders Berglund. Han berättade om Hunnebergs älgen som hittades död 1988. Läs gärna mer om det på ufo.se/fakta

 

En hel del åhörare hade infunnit sig för att lyssna på föredrag 


Efter en timmes paus var det så Clas Svahns tur att berätta om Ghost rockets (Spökraketerna) från 1946 fram till skapandet av Dokumentärfilmen med samma namn. 


Riksstämman avslutades som sig bör med en frågestund där många hade bra och konkreta frågor de ville ha svar på. 

 

Anders Berglund ordförande, Clas Svahn vice ordförande och Johan Gustavsson Rapportcentralen svarade på

frågor från åhörarna


Då vi efter nermontering av utställning, städning och packning av bussen som Rickard Andersson och Tobias Lindgren hade hyrt for vi hemåt. I Hallstahammar lämnade vi av en trött men nöjd Håkan.Jag tog kontakt med Irene som under hela lördagen varit hjälp vid ett större bröllop på Brunnby Herrgård mellan Västerås och Irsta. Då vi var aningen hungriga efter dagen i Trollhättan där vi endast hunnit ätit ett par korvar med bröd, anlände till gården något tidigare än beräknat, blev vi mycket glada då vi blev mycket väl emottagna av de filippinska värdarna som bjöd in oss  på mat med vin, mycket mat, kaffe, bröllopstårta och avec. Jag körde ju så det blev ett par glas äppelcider till maten.


Vi anlände Sala vid 1-tiden natten till söndag. Jag bara ställde in väskor på kontoret och uppsökte genast sängen.

Nu i dag har jag en hel del att göra i pappersväg efter stämman i form av artiklar protokoll med mera.


 

Tony Ekberg  och Jörgen Gustavsson vid "Hunnebergs älgen´s" utställningsskylt 

 

 

Tobias Lindgren vid UFO-Sveriges litteraturbord 

 

 

Rickard Andersson skötte med den äran försäljning av korv, bröd drickor och kaffe

 

 

Carl-Anton Mattsson servade besökarna med böcker från Parthenon 

 

 

Nyaste modellen skapad av Gunnar Karlsson föreställer observationen av spökraketen vid Nammajaure i Muddus 

Nationalpark sommaren 1980. Observatörerna var Liz och Bo Berg från Stockholm

 

 

Även min vän Marie-Jeanne Atanasia hade tagit sig till Trollhättan. Då hon är journalist fick hon en intervju

med mig 

 

 

Som brukligt blev det också en gruppbild. överst från vänster; Håkan Ekstrand, Anders Persson, Johan Gustavsson,

Anders Berglund, Gunnar Karlsson och Tobias Lindgren. Främre raden; Amanda Berglund med sonen Ossian,

Mats Nilsson, Jennie Backman, Carl-Anton Mattsson, Roger Ersson, Clas Svahn och Rickard Andersson.

 

 

Avslutar med vår symbol för organisationen

 

ANNONS
Av Mats Nilsson - 26 april 2015 21:36

I fredags 24 april åkte vi (Håkan Ekstrand, Gunnar Karlsson och jag) till Norrköping då filmen Ghost Rockets hade premiär på biograf Cnema på Kungsgatan. Jag såg filmen första gången på Victoria i Stockholm. Filmen är oerhört välgjord, spännande och med humoristiska inslag. Den speglar inte bara fallet Nammajaure utan hela organisationens arbete, dess kamratanda och helt enkelt hur UFO-Sverige fungerar. 

Den ska nu också visas i Göteborg och Kalmar. 

Jag väntar med spänning när den kommer att visas på SVT 1 i höst. Populär är den och tydligen vi som medverkar också. Både Clas och jag fick skriva autografer på scenen efter visningen. 

 

Håkan Blomqvist från AFU i Norrköping på väg till premiären

 

 

Dagen före blev Clas intervjuad vid en presskonferens med anledning av filmen

 

 

Anders Liljegren och Håkan Blomqvist AFU här vid UFO-Sveriges logga

 

 

Före filmen höll Clas Svahn ett litet anförande om UFO-Sverige och de projekt vi drivit och driver i Norrland

 

 

I foajén stötte Gunnar och jag på Andreas Ohlsson, Stockholm. En före detta styrelsemedlem 

 

 

Efter filmen, en liten gruppbild på några UFO-Sverigemänniskor. Från vänster Johan Gustavsson, Håkan Ekstrand, 

Roger Ersson, Gunnar Karlsson, Carl-Anton Mattsson med frun Britt-Marie

 

Vi har även packat och skickat iväg UFO-Aktuellt till våra prenumeranter och i morgon måndag den 27 april går Rapport-Nytt nummer två ut till sina prenumeranter. 

 

Irene på en lite bensträckare under packningen av UFO-Aktuellt

 

I övrigt har vi hunnit med att både trädgården och ha gäster på grillning samt grillat ett par gånger själva. Det är en mysig tid som nalkas.

Den 2 maj är det Riksstämma i Trollhättan med interna förhandlingar och sen utställning, föredrag och en efterföljande frågestund. Slutar här då jag måste få iväg lite papper inför stämman. 

 

Trädgårdsarbete med grävning av land. Det är inte alls vad det ser ut som. Vi får nog inte tillbringa vår sista vila

på gården  

 

 

Fläskytterfilé är tacksamt att grilla

 

 

En dag fick vi grilla på balkongen, vi bor högst upp, och sen äta i rummet på grund av kall blåst

 

 

 

 

Av Mats Nilsson - 23 april 2015 15:07

Grillpremiären blev i år den 19 april. Det känns alltid roligt när man har gården i ordning, räfsat, landen grävda och utemöblerna på plats. I nästan tre dagar jobbade vi med att få ordning bland växter, fjolårets löv och trädgårdsland.

Sen var det bara att tända grillen och duka ut för vårfest. 

 

Irene är i färd med att ska gräva om landen för potatis och grönsaker, en del är redan uppe i krukor inomhus som

ska sättas ut lite senare

 

 

Räfsat och klart för gräs och blommor att börja spira

 

 

Äntligen, nu är fläskfilén klar att avnjutas till sallad och ett glas gott vin I övrigt har det varit mycket att göra, förbereda nummer två av Rapport-Nytt som nu gått i tryck. Vi har i dag fått iväg UFO-Aktuellt nummer 1, det stundar en ny filmpremiär i Norrköping av Ghostrockets och det blir Riksstämma i Trollhättan den 2 maj. 


Jag har också fått lov att ta itu med att försöka hitta en ny hjälp med sammanställningen av Rapport-Nytt då min kära kollega Leif i Sundsvall inte kommer att hinna med arbetet med tidningen efter detta års slut. Nu har jag lite tid att föröka knyta en annan duktig samarbetspartner till vårt arbete med hopp om att han ska tacka ja. 


Jag har under våren tackat nej till några uppdrag inom RSMH på distriktsnivå då jag känner att jag vill ha lite tid över till annat, både familjen och UFO-Sverige ligger mig varmt om hjärtat och då vill jag prioritera lite. Då fick Brukarrådet och vice ordförande i distrikt Västmanland stryka på foten. 

jag har uppdrag som stödperson inom Rättspsyk kvar samt att jag fortfarande engagerar mig i RSMH lokalt i Sala då det behövs. 

Jag känner mig oförskämt nöjd med att vara pensionär och kunna styra över min tid. Jag tror att det är viktigt att ändå ha rutiner och det gör att man trots pension känner sig nyttig. Därför är jag på mitt kontor runt klockan 9 varje morgon, går igenom e-post, skriver i dagboken, tar emot ett och annat samtal samt besöker Postfacket och då kan det vara post som ger mer arbete under resten av dagen. Artikelskrivandet tar också en stor del av min dag. Den här årstiden blir det mest sena kvällar då jag vill vara ute och ta vara på våren och sommarens fröjder.  

 

I går den 22 april packade vi nummer 1 av UFO-Aktuellt i Västerås tillsammans med Gunnar Karlsson  och

Håkan EkstrandAv Mats Nilsson - 12 april 2015 16:24

 

En skylt med texten UFO-Sveriges kansli,

för att man skulle hitta till

kansliet, beslutades även att den

skall sitta kvar

 

Lördagen den 11 april hade UFO-Sverige sitt andra styrelsemöte för året. Det beslutades att vi skulle ha det på UFO-Sveriges kansli i Sala. Nu är det mycket begränsat utrymme på kontoret så vi höll till i vardagsrummet. Bordet var inte alltför stort, trots en iläggsskiva. Det gick bra och ingen hade några som helst invändningar. 

Min fru Irene hade lovat stå för maten. Det var chilisoppa med kyckling som förrätt. Minudo (fläskgryta) Lompia (vårrullar) och adobo (Kycklinglår i sås). 

Efter cirka 45 minuter gjorde vi en matpaus och alla åt med god aptit. Irene fick mycket kredit för maten. 

 

Irene såg till att alla blev mätta och belåtna. Här öser Tage Bång och jag själv på av det goda

 

 

Bordet inte så stort men allt fungerade bra


Det blev några timmar vid mötesbordet där vi diskuterade bland annat Riksstämman i Trollhättan den 2 maj, Projekt Kolmården samt de vanliga punkterna som brukar vara med. 


Vi hann också med att göra en rekonstruktionsplan från Huddinge, där man iakttagit ett föremål i dagsljus. Fallet påminner mycket om en heliumballong. Därför hade Rapportcentralen tagit med några ballonger som vi skulle skicka upp och fota för att se om det kan lösa fallet. Visst förefaller det vara just en sådan ballong.

 

Ufobilden från Huddinge, misstänkt likt en ballong

 

 

Vår rekonstruktion visar att det är misstänkt lika bilden från Huddinge

 

 

Ännu mer ser man likhetenEfter mötet var Håkan Ekstrand tvungen att åka hem då han har ett par hundar som behöver rastas.

Carl-Anton Mattson och Roger Ersson från Nyköping ville gärna stanna kvar över natten och uppleva den nostalgi från upplevelserna på 1980-talet då vi alltid höll till i Sala och packade UFO-Aktuellt med övernattning och god mat som följd. Detta var tyvärr tvunget att brytas då jag flyttade till annat ställe och tidningslagret flyttades till Enköping. Numera är det i Norrköping på AFU och tidningen packas i Västerås.


 

Kaj Hahne, Tage Bång och Rickard Andersson tar en liten enskild paus i skugganInnan Roger och Carl-Anton åkte hem på söndagsförmiddagen ville man gärna titta lite närmare på några av platserna där den nu så populära serien Jordskott spelats in. Det blev platsen där Polisen Wass blev psykiskt attackerad av den magiska flickan, där Polisen i del 1 gick och sökte efter spår vid lekparken samt stället där allt startade, där Josefin försvann vid sjön i ett obevakat ögonblick. Roger som är mycket intresserad av filmhistoria och serier satte sig på platsen för Josefins försvinnande. Efter lite mer prat så skildes vi och grabbarna for mot Nyköping och jag for hem där en hel del arbete består i att färdigställa protokoll, sortera bilder från dagen och en hel del annat inför en utredning vi ska göra framöver. 

 

Så den legendariska gruppbilden: Från vänster, Carl-Anton Mattsson Roger Ersson, Anders Berglund,

Gunnar Karlsson, Tobias Lindgren, Mats Nilsson, Tage Bång, Johan Gustavsson, Clas Svahn, Kaj Hahne och

Rickard Andersson. Saknas gör Amanda Berglund som hade hand om sonen Osian.

 

 

Vi hade även besök av Gunn Wennerholm från Kumla utanför Örebro som vill starta en verksamhet.

Här till vänster tillsammans med Amanda Berglund och sonen Osian

 

 

Roger Ersson , här på plats där Josefin försvann i första delen av Jordskott 

Clas Svahn, här med en av sina böcker han skrivit om Naturfenomen

 

Clas Svahns födelsedag den 12 april

Den 12 april, Gagarindagen. Då den första människan gör en resa ut i rymden och återkommer. Det var Juri Gagarin. 

Den dagen har också fått sin prägel av att UFO-Sveriges vice ordförande, journalisten och författaren Clas Svahn fyller år.

Clas var under många år ordförande i UFO-Sverige. Han är även en sann vän och kollega som alltid värnar om medlemmarna. Clas har skapat en sfär omkring sig där alla kan känna sig trygga. En medmänsklighet och positivitet har alltid omgärdat Clas och jag önskar att hans födelsedag blir något alldeles extra. Jag vet också att den blir det.   

Av Mats Nilsson - 9 april 2015 10:33

Det drar ihop sig till styrelsemöte i UFO-Sverige. Det blir första gången vi kommer att ha det här hemma på UFO-Sveriges kansli. Där är lite trångt men vi förlägger mötet i vardagsrummet och sen blir det mat och fika. Antingen efter eller med paus i mötet. Hoppas det blir trevligt.

VI har fått in 14 anmälningar om deltagande från styrelsemedlemmar och det är positivt. 


Snart blir det också dags för två tidningar att komma ut. Nummer 1 av UFO-Aktuellt och nummer 2 av Rapport-Nytt. Jag har tidningen helt klar från min sida. NU ska Leif uppe i Sundsvall sätta ihop den och lägga till det han anser vara relevant. 

Det blir också en annons om årets Riksstämma som i år hålls i Trollhättan. Nils Eriksons gymnasium som ligger norr om själva Trollhättan. 

Filmen Ghostrockets har flera platser den ska visas på.

Doc Lounge Göteborg 14 april

Doc Lounge Malmö 14 april

Biograf Cinema i Norrköping 24 april

I höst kommer den upp på SVT, NRK och DR i november eller december.

 

En av afficherna till filmen Ghostrockets

 


Alla är välkomna att bli en del av UFO-Sverige. 

Det är även en kamratförening där vi alla tar hand om varandra. Ett sammasvetsat team runt hela Sverige. Från Kiruna till Malmö. Alla behövs.

 


Av Mats Nilsson - 26 mars 2015 10:43

Då jag skriver på min blogg jag skriver jag alltid om UFO-Sverige och en del privata saker.

Det kanske även är på tiden att ta upp lite av mitt andra stora intresse. Countrymusik. 

Jag har en del vänner på Facebook inom den branschen, både här hemma i Sverige och i Nashville, countrymusikens hemstad. Där Grand Ole Opry är den springande punkten. Tidigare höll man till på Ryman Auditorium men flyttade sedermera till ett nytt tabernakel som inte alls är lika vackert som Rymans. 

 

Ryman Auditorium

 

 

Grand Ole Opry. Interiör

 

Jag har under åren brevväxlat med några av mina favoriter och fått en hel del fotografier och personliga brev. 

En klenod är foton jag fick av Grand Old man på The Opry Roy Acuff, han avled 1992 89 år gammal.

 

Roy Acuff

 

En favorit som tyvärr också är borta nu är "Little" Jimmy Dickens. Han avled i januari i år 94 år gammal och hade engagemang runt om i USA enda tills då han avled.

 

"Little" Jimmy Dickens

 


Den allmänt kallade Countrymusikens fader Hank Williams. Avled på nyårsdagen 1953 endast 29 år gammal.

Beroende på en ryggskada som han dämpade med tabletter och då inte det hjälpte blev det whisky och mer tabletter.

Dock hann Hank med att skriva över 700 låtar varav den mest kända i Sverige är nog Yambalaya.  

 

 Hank Williams 

Av Mats Nilsson - 21 mars 2015 13:53

Efter att ha varit vår i några veckor kom så det som man vet kommer, det första väderomslaget. Det började i går kväll med ett ymnigt snöfall. och i morse var där 100 millimeter snö. Inte roligt precis. Jag var tvungen att gå ut i dag för att införskaffa Varan tabletter (blodförtunnande). Jag hade en tablett kvar. Sen skulle Irene baka och vi hade slut på jäst. Men nu är jag hemma och inne och där stannar jag hela helgen. 
Det är skönt att gå i träningsbrallor och en tröja och mysa. Ta ett glas vin, äta god mat och umgås med sin älskade fru. 

 

Förra veckan var det annorlunda väder med +15 grader på balkongen


 

Några dagaar senare, en decimeter snö i morse men ingen överraskning, så är det varje år


Planering pågår också för att förbereda nästa styrelsemöte i UFO-Sverige som ska hållas här hemma. Irene ska stå för maten efter mötet och sen finns det några som vill sova över. Uppleva vad vi hade på 1980-talet då många av våra medlemmar kom till Sala för att packa UFO-Aktuellt, äta pizza och sen sitta och prata över en öl eller vin. Ibland saknar jag den tiden och fler med mig tydligen. Våra kompisar Carl-Anton Mattsson och Roger Ersson är tv av de som alltid dök upp i mitt hem på den tiden. Även Håkan Ekstrand, mångårig medarbetare och vän sedan 1960-talet. 

Jag har skickat ut en förfrågan till samtliga i styrelsen och fått några svar hittills.  


Jag sitter också och tänker på vilken fantastisk utveckling och möjligheter datorerna har givit oss. Det var inte många år sedan ingen trodde att vanliga människor skulle ha råd att ha egna datorer. 

Anders Berglund, ordförande i UFO-Sverige ringde mig i går och då tog vi upp det till diskussion. Bland annat snabbheten i att skriva brev och skicka artiklar till varandra. Hur länge skulle det inte ta att göra Rapport-Nytt och UFO-Aktuellt om allt skulle gå med snigelpost. I och för sig har vi varit med om det också. Vi knattrade artiklar på skivmaskiner och gjorde överskrifter med gnuggis-bokstäver. Jag har en hel del sådana tidningar kvar i mina samlingar. Visst var det charmigt på sitt sätt, men vilken tid det tog. 

Data är ju på gott och ont och visst har det hjälpt till att stressa upp samhället. Det är bara bankerna som inte förstått att man kan trycka på en knapp för att få en transaktion att gå iväg. Där ska man fortfarande ha tre dagar för "stöld" av räntor. 

 

En tidnningsida på 1970-talet, skriven på maskin och med gnuggbokstäver som överskrift. 

 

 

Det var en jobbig tid och skrev man fel efter en halv sida var det bara att börja om för att eventuell tipex inte skulle 

synas

 

 

Det blev tidningar i alla fall. Det här var vår lokala tidning i Sala-föreningen som sedan böt namn till 

Enköping-Sala UFO-förening

Presentation


Välkommen till min blogg.

Gästbok

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Länkar

Följ bloggen

Följ Mats Blogg med Blogkeen
Följ Mats Blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se