Senaste inläggen

Av Mats Nilsson - 5 oktober 2014 20:16

Svamp, bilar och Rapport-Nytt

Hösten har visat sig från sin allra bästa sida de senaste veckorna. Det har blivit både svampplockning, ett par turer till Västerås, god mat och inte minst ska vi nu få iväg nummer 4 av Rapport-Nytt. 

Som sagt, svamp är bland det godaste naturen har att bjuda på, det vill säga om man vet vad man ska ta. Annars kan det ta en ände med förskräckelse. Det har varit mycket förgiftningar i år, kanske mycket beroende på att nysvenskar inte vet vad som är ätliga och inte. Själv plockar jag mellan fem och sju olika sorter och alla är delikata. 

 

En korg med fyra olika svampsorter

 

 

Pizza med dagsfärsk svamp, kött och vitlök bland annat

 

En dag gjorde Irene en hemmagjord pizza med bland annat svamp vi plockat samma dag. Det blev en festmåltid lovar jag. 

 

Vi har även varit till Västerås och Migrationsverket då min älskade fru Irene varit här i två år. Av säkerhetssjäl så måste man då anmäla sig med en ny ansökan om permanent boende i Sverige. Det var mycket papper att fylla i med färgkort på pass, mitt id med mera. Nu är personalen på Migrationsverket mycket trevliga och samarbetsvilliga så det är aldrig något problem. Allt gick som en dans. Nu är det bara att vänta på det slutliga beslutet. 

 

Det är nog inte så fel att kalla Västerås "Sveriges New York" här står Gunnar Karlsson och Irene nedanför en 

av Västerås skyskrapor, en av flera och flera är planerade

 

 

Här står min fru Irene och jag utanför tavlan med bland annat skylten på Migrationsverket

 

Västeråsresan före den till Migrationsverket blev en bullrig resa då mitt avgassystem hade sagt upp sig. Nu har jag en bilmekaniker som alltid ställer upp och alltid gör det bästa för min bil. En bilens akutläkare kan man säga. 

På ett par timmar var allt klart och jag kunde vända hemåt med en bra mycket tystare bil. Samma vecka var det dags igen, den här gången med mitt barnbarn Emmas pappa som hade problem med sin turbo på den Saab han köpt veckan innan. Vi tog helt sonika och bogserade ut bilen till Lasse som nu ska fixa felet och vi kan med all säkerhet hämta bilen tisdag eller onsdag vecka 41. 

 

Den här bilden talar sitt tydliga språk. Det är delen av avgasröret som gränsar till ljuddämparen

 

 

Så var det Anders bils tur att besöka Lasses verkstad

 

Vi har också hunnit med att packa nummer 4 av Rapport-Nytt som läsarna har under vecka 42. Då hinner dom få tidningen till UFO-Sveriges fältundersökarkurs som går av stapeln den 18-19 oktober på Föllingen konferenshotell utanför Kisa. Då hinner jag få med en artikel om kursen i nummer 5 som bör komma ut i slutet av november. 

 

Rapport-Nytt nummer 4

 

Återigen har några från UFO-Sverige varit över i England och fraktat hem ett större antal böcker och materiel från de engelska ufologerna. dom har ingen plats att arkivera sitt material utan en del värdefull dokumentation, tidskrifter och böcker ligger i fuktiga källarlokaler och förstörs. Denna gången blev det cirka 1200 kartonger med böcker och lite annat. Detta var sjätte resan över.

 

En bild tagen av Clas Svahn strax innan skeppningen till båten för vidare transport till AFU i Norrköping.

Det är Carl-Anton Mattsson och Niklas Svahn som tillsammans med Clas packat och lastat på pallar


 

Jag som sitter på UFO-Sveriges kansli har fått göra ett litet schema till arbetsdagar då jag är på kontoret svarar i mobilen, skriver brev, skickar en del eftersändningar. Tar en cykeltur till Posten samt lite annat. Det sköna är att jag arbetar på mina villkor vilket man kan göra som glad pensionär.

 

När det gäller hälsan har jag fått krypa till korset en aning då jag haft mycket förhöjt blodtryck, det var så pass att jag var yr fast jag låg i sängen. Då insåg jag att det var dags att uppsöka sköterska för blodtryckstagning. Det var nästan 200/100. Det blev akut läkartid och medicin. Nu mår jag bra och mitt blodtryck har givit med sig.

Jag återkommer.  

 

 

 

 

 

 

ANNONS
Av Mats Nilsson - 1 september 2014 11:07

Den 19 juli gifte jag mig med Irene.

Nu den 30 augusti var det så dags igen. Min dotter Victoria Tellander gifte sig med Rickard Andersson, en aktiv medlem i UFO-Sveriges styrelse. Det gjorde inte saken mindre trevlig. 

 

Vi, det vill säga min fru Irene, Gunnar Karlsson och jag åkte ner till Mjölby på fredagsmorgonen för att hinna hjälpa till med förberedelserna.

Resan hade kunnat fått ett abrupt slut om jag inte hållit avstånd till fraförvarande bil då vi låg i omkörningsfil på motorvägen mellan Norrköping och Linköping kön plötsligt gjorde en häftig inbromsning. Jag fick stopp på bilen från 110 km till 0 km på fem sekunder. Det visade sig att någon tappat en lättmetallstege modell större som låg tvärs över vägbanan. En man hade stoppat framförvarande bilar och sprang och drog undan stegen så färden felfritt kunde fortsätta mot vårt mål. Det var nog första gången det skrikit om mina däck vid inbromsning. 

 

Med vårt bröllop i färskt minne vet jag att det är massor att göra. 

Bröllopet skulle hållas i Östra Tollstads kyrka i Mantorp. Vi började med att köra flera vändor med dekorationer, ingredienser för mat, bröllopskläder och allt annat mellan Mjölby och Mantorp. Vi var klara och hemma i Mjölby igen vid 23-tiden på kvällen. Då gällde lite mat och vila inför den stora dagen. 

 

Östra Tollstads bygdegård där bröllopsfesten skulle ta sin början dagen efter det fotot togs

 

 

Förberedelser av både mat...

 

 

...och tårtor

 

Till Östra Tollstad anlände vi vid 11-tiden på lördagen och bröllopet var satt till 13.30 Allt gick planenligt och jag hade tillfrågats av dels Victoria om jag ville föra fram henne som brud till altaret samt att om jag ville läsa ett par verser ur Höga visan. Det var ju klart att jag skulle göra det. 

Kyrkan var vacker och enkel och ceremonin likaså.  Brudklänningen var vacker och passade bruden perfekt. Brudgummen Rickard var mycket snygg i sin nya kostym. 

 

På väg till kyrkan i Östra Tollsta

     

 

 

 

Östra Tollstads kyrka är en vacker kyrka

 

 

Före bröllopet hade min hustru och Prästen Sara Olofsson en del att prata om då Sara varit präst i Filippinerna flera år

 

 

Vigselakten

 


Jag som brudens pappa läste två verser ur "Höga visan"

 

 

Efter ceremonin fotografering på kyrktrappan

 

 

Släktfoto skulle också tas

 

 

På väg upp genom den vackra björkallén togs en del bilder 

 

 

Bruden är lycklig och sprallig

 

Efter bröllopet inbjöds det till fest i Bygdegården nästgårds efter att följet gått genom en vacker björkallé under det att det lyckosamma duggregnet sakta och fint föll en kort stund. Det fotades friskt under färden till festen. Allt var helt perfekt och magiskt. 

 

Bröllopsfesten är i gång

 

 

Efter maten var det dags för brudparet att tillsammans skära tårtan

 

 

Brudgummens mamma Katarina var lika lycklig hon också

 

 

Bruden med sin kompis och skolkamrat från Tullingetiden

 

 

Mitt barnbarn Emma var så söt och ville gärna dela ut lite blommor till alla gästerna

 

 

 

Mycket hanns med sedan efter festen så det var ganska lätt att fixa resten på söndagsförmiddagen.

 

Efter städning och att alla saker blev tillbakakörda till Mjölby stannade vi på Citygross i Mantorp för att handla med oss lite mat. Irene tillfrågades om hon vlille göra lite filippinsk lunch innan vi antog vår hemresa till Sala. Då hon alltid är positiv så lovade hon att göra något gott till oss alla. Ingen var besviken kan jag meddela.

På söndagen var vi hemma 18.50 Lyckliga men trötta. 

ANNONS
Av Mats Nilsson - 26 augusti 2014 13:17

Söndagen den 24 augusti var det dags för UFO-Sveriges första styrelsemöte efter sommaruppehållet.

Vi höll till i Töreboda, Västergötland hos Tage Bång´s gamla arbetsplats, Töreboda Taxi. Det har blivit ett av de

stadiga ställen vi har styrelsemöten på. AFU i Norrköping och Hotell Lilton i Ängelholm är de övriga. Sen kan vi alternera på något mer ställe ibland.

Mötet innehöll de vanliga punkterna samt kursen i oktober och nästa projekt som ska genomföras. "Projekt Kolmården".

Vi har genomfört ett antal projekt genom åren med början 1985 med Projekt Hessdalen, Norge i två år. Därefter Projekt Värmland också två år. Projekt Mien i Småland var ett mycket avancerat projekt med massor av journalister, Radio & TV på plats. Så var det även i Värmland. De projekten följde jag härifrån via medierna. Men Hessdalen och Mien var jag i största grad delaktig. Det var mycket roligt och arbetsamt. Just nu pågår Projekt Nammajaure för andra året.  Det är en sjö i Lappland där en så kallad "spökraket" landade och sjönk år 1980. Ett Stockholmspar var vittnen till händelsen. Raketen eller missilen var styrd då den gick över sjön, svängde och gick ner för landning varpå den sedan sjönk sakta till botten. Det är mycket oländig terräng varpå man måste använda helikopter för att ta sig dit med all utrustning, det var också fallet förra året. Nu med mycket bättre och mer avancerad mätutrustning. 

 

Före styrelsemötet var det lunch på restaurang Peking i Töreboda. På bilden längst bort från vänster sitter Taqe Bång

Tobias Lindgren, vår ordförande Anders Berglund, Johan Gustavsson RPC, Gunnar Karlsson, undertecknad samt

Christina Bång. I spegeln syns fotografen vice ordförande Clas Svahn. 

 

 

Mötet hölls på Taxistationen i Töreboda.

 

I måndags den 25 augusti firade jag mitt sista år  inom 60-eran, nästa år blir det 70. Vågar inte tänka så långt. Jag hade planerat en lugn dag med bara de närmaste. Men min älskade hustru hade andra planer. Hon kom hem från skolan och satte igång med mat, tre rätter. 

Men för att ta det från början så tyckte min kära "bror" Gunnar Karlsson att vi skulle ta en födelsedagslunch på det gamla anrika Måns Ols. Det var en bra idé då vädret var fint och skönt uppe vid sjön Långforsen. Vi åt stekt potatis och köttgryta som smakade ypperligt. Vi träffade ägaren herr Skanvall som skulle ut i båten och fiska. Jag frågade om det var till menyn följande dag, för i så fall blir det väl kött i morgon med. Han skrattade och sa att det bara var en nöjestur bara. 

 

Därefter hämtade vi Irene på skolan och hon hade skrivit nota till mig på morgonen så jag hade handlat det hon ville ha.

Nu hade hon bakom min rygg ringt några kompisar som dök upp efter hand utan min vetskap. 

Så den födelsedagen jag sett framför mig, den flög all världens väg. Men roligt vart det. Hade tidigare fått blommor av Irene min fru, nu blev det både whisky och ett paket kräftor i present vi får sätta i oss om ett par veckor. Då borde lugnet lagt sig efter min dotters bröllop nere i Mantorp. 

 

Nu blir det inget mer skriva för än nästa gång då jag ska färdigställa protokollet från i söndags.

 

God födelsedagsmat på restaurang Måns Ols.

 

 

Måns Ols ligger vackert beläget precis vid vattnet med en fin promenadväg bort över området.

 

 

Gunnar passade på att ta ett kort utanför i den sköna sensommardagen

 

 

Vacker vy över sjön Långforsen

 

 

En flicka från Kina med dotter var bland födelsedagsgästerna

 

 

Min älskade fru var nöjd med att lyckats lura mig 

 

 

Här med vännen och Emmas farfar Kent Roxhed

Av Mats Nilsson - 21 juli 2014 22:12

Jag och min flickvän Irene har varit tillsammans sedan januari 2012. Det har slagit väl ut och nu tyckte vi att det kändes riktigt att vi gjorde slag i saken och gick till Prästen. Vi hade ett samtal torsdagen före vigseln och lördagen den 19 juli klockan 13.00 var det dags. 

 

Blommor till dekoren.

 

Dagarna före var intensiva och jag sa att jag ville ha ett stillsamt enkelt bröllop. Nu kommer ju Irene från Filippinerna och där är filosofin den att ska man ha fest då ska det märkas. Tack vare alla underbara vänner till Irene så gick allt i lås. Det kom flickor från både Borlänge, Hallstahammar, Västerås och här i Sala och ställde upp mangrant. Ett par flickor och jag gav oss iväg och plockade vilda blommor i massor.

 

Maten som Irene helt själv komponerat och lagat. Lompia längst fram, sen minudo, umba, 

kycklingrätter ris. Samt ett fat med olika frukter från hemlandet, ungefär samma som vi har.

Det vill säga Vattenmelon, ananas och druvor. 

 

Irene hade lagat mat i tre dagar. Jag saknar ord vad den kvinnan klarar av. 

Själv bistod jag så gott jag kunde med göromål hit och dit. Sen på morgonen den 19´de fick vi tillgång till Mikaelsgården där festen skulle hållas. Det var dekorationer, blommor dukning och placering medan jag och Irene åkte fram och tillbaka med grytor till köket där allt skulle värmas och friteras.

 

Så var det dags att byta om och gå de få metrarna till Kyrkan. Där väntade redan vår rara Präst Anita Ölund. 

 

Prästen Anita Ölund har precis välsignat våra ringar och förklarar att vi nu var man och hustru.

 

 

Mina knän höll tack och lov men jag fick ta bra stöd vid altaret för att resa mig upp efteråt.

 

Vigseln gick galant och efter 30 minuter och JA till svar var vi så ute på kyrktrappan för fotografering. 

 

Kan bara säga att mina och Irenes kompisar gjorde allt till en sagolik vigsel som jag kommer att bära med mig så länge jag lever. Helt underbart magiskt är rätta orden. 

 

Lite flera bilder:

 

Ute för fotografering Nu som gift par. Vilken känsla.

 

 

Vi tar emot folkets jubel.

 

 

En vacker brudbukett som nu hänger på tork.

 

 

Honnörsbordet tar form.

 

 

Festen kan börja.

 

 

Dekor tillverkad av vår filippinske vän Lenita Norberg från Borlänge.

 

 

Så var det dags för bröllopstårtan. 

 

 

Några av gästerna ställer upp för gruppfotografering.

 

 

Här Anneli Åstebro, Irene, Mats, Clas Svahn, Margareta Andersson och Carl-Anton Mattsson.

 

 

Den som alla väntade på, bröllopskyssen.

 

 

Vi hade valt ringar i Salasilver direkt från Sala silvergruva. 

 

Sedan enligt filippinsk tradition så dansas bröllopsvalsen under det att deltagarna fäster pengar

med nålar på kläderna, så även på vårt bröllop som var i vissa delar traditionellt filippinskt. 

 

 

 

Av Mats Nilsson - 25 juni 2014 18:41

I början på sommaren kom allt igång och jag måste bara lägga ut en bild på min älskade Irene då vi var ute vid sidan om Västeråsvägen där hon plockade liljekonvaljer, blommor som hon aldrig sett därför att dom inte finns i Filippinerna.

 

Irene med ett litet fång Liljekonvaljer, buketten blev bra mycket större innan hon var klar.


Sommaren pinnar på och det går fort, men till synes även flyter bort då det regnar en stund varje dag. 

Först kan nämnas att midsommaren var bra, både hemma och då vi firade lilla barnbarnet Linnea som fyllt två år tidigare i juni.

 

Linnea 2 år. 

 

 

Linnea fick en dockvagn av farmor Katarina och farbror Mattias.

 

 

Pappa hade gjort en jättegod tårta till Linneas födelsedag.

 

 

4-åriga  Emma hade klätt upp sig fint inför sin lillasysters kallas.

 

Det har inte hänt så mycket mer än de dagliga sysslorna. Gå till postfacket och ta hand om UFO-Sveriges post samt lite sporadiska telefonsamtal. 

Vi har också skickat ut ett 50-tal inbjudningskort till nästa månads milstolpe i våra liv. Giftermål.  Mer om det senare.

 

Vi har engagerat oss i den andra föreningen RSMH, vilket står för Riksförbundet för Social och Mental Hälsa. En förening som värnar om de ensamma och de som inte mår så bra psykiskt. Det är många gånger jobbigare än att vara fysiskt sjuk. Har man gjort sig illa, brutit ett ben som exempel, då kommer alla vänner fram och tycker synd om en och frågar hur man mår. Men det psykiska syns inte. Går man på stan och mår risigt och säger det får man höra "Äsch det är väl inget fel på dig, du ser så kry ut". Det kan göra ännu mera ont i själen. 

Jag har ingen egen erfarenhet av det men varit inblandad i det några gånger i och med jobb bland annat. Sen har jag gått kurser. 

Nu var det inte det jag skulle nämna utan att vi deltog i Radio Västmanlands sommar turné i måndags (23/6) just med att berätta om RSMH´s verksamhet. 

 

Radio Västmanland på plats på Stora torget.

 

Efter lång väntan har jag äntligen fått nummer 3 av Rapport-Nytt som jag i dag sänt till vår tryckansvarige i Norberg.

Det blir ett gediget nummer med 4 sidor mer än brukligt. 

 

Rapport-Nytt nummer 3 ute inom kort.

 


Till sist en liten vän som kommer till oss varje dag för lite mat. Han blir tamare och tamare för varje dag han kommer.

Den lilla gråsparven sätter sig intill oss på balkongräcket och låssas vi inte om honom vänder han sig mot oss och säger

kvitt kvitt. Jag kan lägga en brödbit precis vid sidan där han sitter men han flyger inte undan utan väntar snällt. 

 

"Vår" lilla gråsparv kommer troget varje dag och vill ha lite mat, han är så mysig.

Av Mats Nilsson - 28 maj 2014 17:18

UFO-Sveriges Riksstämma har hållits den 17 maj. Denna gång i den natursköna staden Östersund. En buss hyrdes i Norrköping sen tog man upp folk efter vägen. Clas Svahn med fru steg på i Stockholm, nästa anhalt var i Sala där Gunnar Karlsson och jag steg på, med fanns också allt som skulle vara på den efterföljande utställningen så  som modeller, rollups, böcker, tidskrifter och en del skärmar. 

Man startade fredagen den 16/5 klockan 03.30 i Norrköping, var i Sala klockan 08.30 och framme vid 16-tiden, där började vi direkt att plocka upp och göra klart. Därefter till Hotellet för lite vila och några ville duscha av sig resdammet innan vi gick till en restaurang för den gemensamma middagen som blivit en tradition. 

Gänget i Sala för upphämtning av Gunnar Karlsson och mig själv. 

 

Lördagen var det årsmöte och därefter slogs dörrarna upp för föredrag och utställning. Många kom lite före och handlade lite av det som fanns till hands. Vi hade även försäljning av korv med bröd, kaffe och kakor, vilket alltid är poppis.

 

Rickard Andersson kom för ett par år sedan att man kunde sälja korv och fika i pauserna, det var en höjdaridé. 

 

Föredragen avlöste varandra med pauser i mellan och besöksantalet låg mellan 60 -70 personer och nära nog alla stannade kvar till sista stund. Eftersom vi befann oss i Storsjöodjurets hemmiljö så var föredraget med Rickard Svensson uppskattat. Rickard är en av Sveriges mest kunniga experter på dylika skapelser och en duktig kryptozoolog.  I övrigt var det föredrag av Tobias Lindgren, Rapportcentralen som berättade om inskickade foton på vad man ansåg vara av ufo-karaktär. En del hade fått sin naturliga förklaring och en del står kvar som oidentifierat. 

 

Kryptozoologen Rickard Svensson och Clas Svahn gick igenom föredraget och såg att allt fungerade innan start.

 

Anders Berglund, ordförande höll ett föredrag om ufo-fall i Jämtland och Clas Svahn pratade om spökraketerna förr och nu. 

Kort sagt var stämman lyckad ända tills gänget hade lämnat Sala och körde in i Stockholm, då fick man punktering på ett bakhjul. Det var ju bråttom då man skulle tillbaka till Norrköping och Rickard Andersson skulle hinna med tåg till Mjölby. Tursamt så hann man och allt slutade bra.

 

Besökarna var intresserade av både tidningar, böcker och utställningen. På bilden berättar Tobias Lindgren om ett fall.

 

 

En paus i Sveg för fika och gruppfoto på hemvägen. Från vänster Tobias Lindgren, Mats Nilsson, Rickard Andersson,

Anneli Åstebro, Johan Gustavsson, Gunnar Karlsson och Clas Svahn.

 

 

Gunnar Karlsson med en egenhändig gjord modell av ett ufofall i Frankrike på 50-talet.

 

 

Turligt nog hann man till Stockholm innan det small i däcket. 

 


Under nära fyra år har ett TV-team bestående av Kerstin Übelacker och Michael Cavanagh följt i UFO-Sveriges spår i allt vi gjort, Riksstämmor (utom i år), kurser, styrelsemöten, utredningar och samtal med medlemmar och även avslappnade samtal på diverse hotellrum runt om i Sverige. Man har filmat kilometervis med film om man skulle räkna efter den tiden då man hade meterfilm. Det kommer att bli underlaget för en dokumentärfilm som beräknas sändas på SVT någon gång nästa år. 

 

Jag och Gunnar hämtade TV-teamet på stationen lördagmiddag.

 

Den 24-25 maj var det Salas tur att stå i fokus då arbetet på UFO-Sveriges kansli  skulle dokumenteras. Även här blev det hur Gunnar och jag arbetar, vad vi pratar om och våra övriga relationer till varandra då man visste att kamratskapen är en springande del i organisationen. Den biten som får medlemmarna som kommer till oss att trivas och vilja vara kvar.

 

Genast började man sätta ihop prylarna för att köra i gång efter lite enkel regi från Kerstin.


 

Det blev filmning i mitt hem tillika kansliet, när Gunnar och jag packar vår tidning Rapport-Nytt, våra samtal i trädgården, promenader på stan som vi ofta gör. När man filmar så blir det alltid lite omtagningar, man filmar en avslutning i början som sedan klipps rätt i klipprummet. I stort blev det en mycket lyckad helg med TV-teamet. Det var enkelt i och med att vi har känt dom nu i flera år och då finns inte den där stelheten som annars kan bli ett hinder när man får en filmkamera på sig.

 

Nu kör vi igång sa Kerstin med filmkameran redo. 

 

 

En promenad på stan ingick i programmet .

 

 

Här blir det bra att ta några sekvenser säger Michael och Kerstin håller med.

 

 

Irene bjöd på en tre-rätters middag i trädgården mellan passen.

 

 

 

 

Av Mats Nilsson - 8 maj 2014 20:46

Det har varit en intensiv vår.

Förutom jobbet med Rapport-Nytt så har jag gjort färdigt kompendiet till årets Riksstämma som kommer att hållas den 17 maj i Östersund. Det är både Verksamhetsberättelsen som ordföranden skriver, det är verksamhetsplan, ekonomin ja allt som en organisation håller på med under året skall redovisas. Sättas ihop och kopieras. 

 

På den andra fronten har det varit trädgårdsarbete, inomhusarbete i form av att äntligen fått upp hyllan där mina egyptiska statyetter och och modeller får plats. De har under en längre tid stått uppe på min elorgel som jag därför inte använt på ett helt år. Nu kanske man kan börja ta en ton då och då även fast jag inte kan spela så kan man kanske lära sig någon låt.

 

Hyllan äntligen uppe och de flesta av Egyptenprylarna på plats. 

 


 

Det skulle bli fönstertvätt också, vilket jag skulle leja bort till en firma. Då var det först magsjuka och då vill man inte ha hit någon som smittar oss. Sen har det bara regnat och dom vill inte komma då. Så nu kommer jag att göra det själv oavsett vilket väder det blir.

Allt är kaos, inga gardiner och allmänt rörigt. 

 

Röran är total i hela lägenheten. 

 


Irene har tillverkat ett antal vårrullar som vi fryst in till kommande delikata användning

samt bakat delikat matbröd åt oss. Jättegott till frukost.

 

 

 

Ett antal vårrullar klara att packitera samt matbröd. 

 

 

I morgon 9/5 så kommer två av mina flickor, Lina och äldsta barnbarnet Emma över helgen och då vill jag ha något så när fint.

 

Helgen efter den 17/5 är det Riksstämma i Östersund. Utställning ska köras upp, monteras under fredagen, sen en välförtjänt middag. På lördagen är det årsmöte och efter lunchen strömmar förhoppningsvis allmänheten dit till Campus Mittuniversitetet. Det pågår till klockan 18.00 sen ska allt rivas för hemfärd på söndagen.  

 

Så till sist en bild av påskhelgen med ett strålande väder och grillning i trädgården med våra vänner.

  

 

Av Mats Nilsson - 7 april 2014 13:03

I helgen som var 5/6 april hade UFO-Sverige sitt styrelsemöte på Öckerö. Ett för mig helt nytt ställe. Positivt och spännande även om resan dit blev lite kaotisk inne i Göteborg då jag har en GPS av lite äldre modell. Det förekommer hela tiden ombyggnation och nybyggda vägar vilket gjorde att min GPS ledde in oss på vägar som inte fanns eller var avstängda. Men ett telefonsamtal till UFO-Sveriges ordförande Anders Berglund som bor på Hönö löste hela krisen och det visade sig att vi var på rätt väg egentligen. Det var bara att köra ut på en huvudled följa leden genom Tingstadstunneln och sen var det raka spåret till färjan. Lätt som en plätt när man väl vet vart man ska. Vi hann med både färja samt i tid till mötet. Öarna visade sig dock i ett sämre dager då det duggregnade och tätt dis hela helgen.

 

Väl ombord på färjan Marie 

 

Styrelsemötet avlöpte smärtfritt även då det var lite längre än brukligt. Det blir så då det är sista mötet före UFO-Sveriges Riksstämma då allt ska vara planlagt och klart, valberedningsjobben klara, plats för stämman presenteras samt budgeten för kommande verksamhet ska klubbas. 

 

Deltagarna på styrelsemötet utom Clas som tog bilden

 

Efter mötet bar det av till Vandrarhemmet Havskatten för lite bäddning och därefter i bil till restaurang Trubaduren. Ett trevligt ställe med god mat. Jag valde en 200 grams hamburgare med tillbehör och det var inte lite, både majskolv, potatisklyftor och sallad, kolla på den här nedan. 

 

Maten lät sig väl smaka

 

 

Rejäla var portionerna med hamburgare, potatisklyftor majs och sallad

 

Efter maten bar det av tillbaka till Vandrarhemmet för sedvanligt prat och lite gott öl och en eller två whiskyn. Vi har alltid så trevliga diskussioner då vi sätter oss avslappnat och pratar om stämman, framtiden, vad som varit och det finns uppsjö av goda minnen som kommer fram en sådan här kväll. 

 

Vandrarhemmet Havskattens samlingssal var väl tilltagen med både kök och tillbehör

 

På söndagsmorgonen efter avklarad bäddning och div bestyr åkte vi över till Hönö och Anders Berglund som tillsammans med Amanda bjöd på kaffe och Hönökaka med ost och korv. Lilla sonen Ossian var med både på mötet och charmade oss på söndagen.

 

Clas kom ut och hälsade alla God morgon


 


 

På väg in till Amanda och Anders hem på Hönö

 

 

Amanda och sonen Ossian var glada

 

 

Amanda och jag som var mycket nöjd med kaffet besöket hos Amanda och Anders 

 

 

Gunnar låter sig väl smaka av Hönökakan med Anders Berglund i bakgrunden

 

Efter fikat och lite småprat var det så dags att styra kosan hemåt, ner till färjan och upp över landet.

Gunnar talade om sin lärostad Lidköping och då vi inte hade mer än tre mil dit och inte speciellt bråttom så beslutade vi oss för att ta oss en titt. Jag har varit över allt i vårt avlånga land tack vare UFO-Sverige, men Lidköping hade jag aldrig besökt. Gunnar berättade en del på vägen, bland annat historien om Norra Europas största Rådhus på Nya stadens torg som från början Magnus Gabriel de la Gardies jaktslott. 

Nu var det söndag middagstid och allt var stängt. Men på sommaren är det en vacker stad. Nya stadens torg var gigantiskt och rymmer säkert massor av torghandel. Vi måste åka dit en vardag i sommar och upptäcka mer av staden. Det är något jag tycker mycket om, att besöka nya platser, att upptäcka vårt eget land. Jag har sett delar av London, Köpenhamn, Helsingfors, delar av Cypern, Kairo samt en del annat spännande i Norden. Jag har även besökt det mesta av städer i Sverige och ändå finns det mycket kvar att se och uppleva. Vi är ett rikt land på både natur, kultur och sevärdheter som bara väntar att bli upptäckta. 

 

Här står Gunnar framför det berömda jaktslottet, numera Rådhus på Nya stadens torg

 

 

Där står Magnus De La Gardie med Gunnar i förgrunden

 

 

Jag var också tvungen att ta kort på detta vackra hus som innehar ett kondis där Gunnar 

fikade ibland under sin tid i staden på senare 60-talet

 

Jag kom hem vid halv sju på kvällen och då jag öppnade dörren slog en doft emot mig av mat, och det var även bröd på G i ugnen. Nu hade vi ätit en sen lunch bestående av stekt potatis, falukorv och stekt ägg strax söder om Lidköping. Hemma blev det soppa samt kycklinglår och ris. Därefter var det skönt att komma i säng. Det tar på krafterna att vara koncentrerad på bilkörning 5-6 timmar.  

Presentation


Välkommen till min blogg.

Gästbok

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Länkar

Följ bloggen

Följ Mats Blogg med Blogkeen
Följ Mats Blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se