Senaste inläggen

Av Mats Nilsson - 6 mars 2016 19:05

 Nu den 10 mars klockan 20.00 på SVT 2 kommer dokumentärfilmen om UFO-Sverige samt den verksamhet vi bedriver. En bild av en av affischerna till filmen fotad vid dammarna i Sala.

 

Undertecknad och Gunnar Karlsson poserar vid dammarna inför filmen om Ghostrockets,

spökrakterna.

 

Ja, nu var det länge sedan igen. 

Men faktiskt så har det hänt en del men inte så mycket speciella saker. Lite resor till och från Uppsala, en resa till Arlanda med ett par kompisar som ska hämtas på onsdag kväll. 

 

Vi hade styrelsemöte i Ängelholm den 23 januari. Det är tradition att vi har årets första styrelsemöte där på Hotell Lilton. Trevlig miljö och omhändertagande serviceinriktad personal. 

På kvällen hade vi den sedvanliga middagen, denna gång var det Restaurangen Tres Gringos.

Maten var fantastisk god. Jag valde Nacho Combo. Köttfärs och tacos chips och mycket grönsaker till. Jag blev garanterat mätt. Som sig bör så kom också denna gång Micke Czajka och hälsade på.

 

Styrelsemöte på Hotell Lilton i Ängelholm. Gunnar Karlsson tittar igenom det ekonomiska läget

då alla andra har en kaffepaus.

 

Johan Gustavsson och Clas Svahn kopplar av efter mötet möte och middagen

 

 

Micke Czajka Kaj Hahne, Anna Michelle Nielsen (Hotellets ägare) och Tage Bång 

 

Jag har varit nödgad att lägga ner en del slantar på bilen då avgassystemet hade sagt upp sig och jag hade besiktning den 18 februari. Fick byta dels avgassystemet, bytte olja och oljefilter samt fick Irene se att det var läckage från bränslefiltret samt nytt signalhorn. Sen iväg till besiktningen, som alltid med hjärtat i halsgropen. Det slutade trevligt, inga problem, bara att åka rakt igenom. 

 

Det gamla avgassystemet var inte mycket att hänga i julgranen

 

 

Det här ser bra mycket trevligare ut

 

I går lördag hade vi den alltid återkommande lördagsmiddagen med gäster och efteråt hjälpte de oss att packa Rapport-Nytt som vi skickar ut i morgon 7/3.  Det är mycket glädjande att upplagan stigit från 163 tidningar till 211 sedan nummer 5 förra året. Inte illa. 

 

Nummer 1 av Rapport-Nytt

 

 

 

ANNONS
Av Mats Nilsson - 7 januari 2016 13:45

Nu har jag verkligen slarvat med min blogg. Har inte lagt in något på hela hösten som ni säkert sett. Ändå är det rätt många som går in och kollar och säkert blir besvikna när inget skrivits. 

Hösten har varit fulltecknat med både jobb när det gäller UFO-Sverige och min fru Irenes massage jobb. 

Under december har det varit mycket julfester runt om, dels RSMH och Metso´s årliga veteranklubbs julmiddag. Det har även varit filippinska julfester runt om som vi bjudits på. Både i Fjärdhundra och ett par gånger i Uppsala vid olika tillfällen. Pricken över i´et var Julaftonen med barnbarn, dotter Victoria och Rickard, hans mamma och bror. Det var riktigt trevligt. Första julen för dom i Stora Krokek. Julmaten dukades upp på deras köksö i det stora lantliga bondköket i ett hus från 1930-talet. Mycket hemtrevligt.

 

Julfest i Fjärdhundra hos en filippinsk familj

 

 

Alltid mycket olika sorters god mat

 

 

Filippinsk julfest med uppskattat dansnummer av tjejerna från Uppsala

 

 

Fullt hålligång 

 

 

Ett hundratal gäster på en av julfesterna i Uppsala

 

 

Vår egen nyårsfest var också mycket trevlig med både filippinsk och svensk mat 

 

 

Irene var nöjd med allt och alla var vi riktigt mätta. 

 


På Nyårsdagen var det dags att traditionsenligt avnjuta den fantastiska lutfisken med vitsås, potatis och mycket kryddor. 

 

Vi har även packat nummer 5 av Rapport-Nytt och nummer 4 av UFO-Aktuellt. Att gå i pension var inget för latmaskar. Men det är jätteroligt att vara i gång med olika aktiviteter. Det finns en del som tycker att jag ska sätta mig ner och vila då jag har pension, men det har aldrig varit min stil. Jag vill vara igång och jag brukar säga att jag sitter och vilar varje dag då jag sitter vid datorn som nu och skriver på min blogg eller på artiklar till Rapport-Nytt. 

 

På tal om Rapport-Nytt ja. Leif Persson min allt i allo vad gäller att sätta tidningen har ju för mycket att göra varvid han inte skulle hinna med att göra tidningen i fortsättningen. Han kommer dock att vara "Support" om jag behöver hjälp samt att han sänder mig små artiklar att ta in och det är mycket värt. 

 

Före jul i och med nummer 5 av Rapport-Nytt fick jag med mallen som tidningen framställs i samt att jag skulle ladda ner Adobe InDesign i vilket tidningen görs i. 

Gunnar, Irene och jag åkte i söndags (3 januari) till Håkan i Hallstahammar för att få hjälp med nerladdning samt en kurs i hur man lägger upp spalter, gör plats för bilder med mera. Det är ett stort program som tog nära två timmar att ladda ner. Jag var orolig för min gamla dator inte skulle orka med det, men det gick mycket bra. Samtidigt skulle Gunnar ha ett bokföringsprogram som också installerades i hans laptop. 

Så nu sitter jag här och skriver artiklar och tränar på att lägga in i mallen. 

 

Håkan Ekstrand i färd med att ladda ner program för bokföring i Gunnars dator medan min 

dator laddar ner InDesign

 

 

Ja det var väl allt för denna gång. Jag måste ta mig själv i kragen och försöka uppdatera min blogg lite oftare. Alla är inte lika duktiga som Clas Svahn som skriver varje dag i sin blogg, det är beaktansvärt. 

 

Avslutar med en bild från den 4 januari då första snön kom å pass att det var tid att ploga bort från gården. 

 

ANNONS
Av Mats Nilsson - 24 oktober 2015 12:41

Ibland händer det som man inte vill ska hända. Den 8 oktober var vi i skogen och plockade svamp. Åter igen fanns det mycket trattkantareller. Vid ett tillfälle trampade jag snett på en gren och var nära att falla. Men just då gick det bra. Under helgen började det så göra ont i knävecket. Värken bara tilltog och blev under natten till söndagen outhärdlig. Det föranledde mig att ringa 1177, sjukvårdsupplysningen. En mycket vänlig kvinna svarade efter runt 40 minuters väntan på min tur. Hon kom med den vanliga kommentaren att jag skulle uppsöka vårdcentralen under måndagen. Men så frågade hon om mediciner jag tog. Då jag förklarade att jag hade blodförtunnande medicin blev tonen en helt annan. Då skulle jag åka in till akuten så forts om möjligt. 

Där visade det sig att jag hade fått en utgjutning av ledvätska i knät, åt det gjorde man ingenting då det skulle läka efter ett par tre veckor.

Min hustru masserade med läkande olja och lindade benet vilket gjorde att jag var relativt bra efter en vecka.

 

Helgen därefter, den 17-18 oktober hade vi den årliga fältundersökarkursen på Föllingen Hotell utanför Kisa. Där ingår även en tipspromenad i terrängen vilken jag valde att avstå ifrån för att inte ytterligare förvärra mitt vänstra bens situation. 

Till kursen anländer de flesta redan under fredagskvällen vilket ger en trevlig samvaro och man lär känna de som för året är nykomlingar. Till årets kurs var det fyra nya deltagare som snabbt smälte in i miljön. 

Kursen startade klockan 9 på lördagen med UFO-Sveriges ideologi och policy. Därefter får man

lära sig att utreda ett ufofall samt vilka fällor man ska akta sig för. Det gäller att göra allt för att få fram en förklaring vad än det må vara. Man bör besöka observatören och eventuella medvittnen, ta ut kompassriktning, kolla terrängförhållandena och låta observatören tala fritt ur hjärtat utan avbrott. 

 

Carl-Anton Mattsson och jag under en paus  då vi passade på att gå ut i det vackra vädret.

 

 

Clas Svahn och Gunnar Karlsson under en pratstund på Gunnars och mitt hotellrum.

 

 

Här agerar Clas Svahn och Tobias Lindgren vittnen, myndighetspersoner och observatörer under

rollspelet att lösa ett ufofall.

 

 

Bokbordet var välbesökt av deltagarna under de två dagarna.


 

Det blev också rollspel där deltagarna delas upp i fyra grupper och där Clas Svahn och Tobias Lindgren agerar vittnen, samt då man ringer till exempel SMHI, flyget, och andra instanser för att lösa fallet. En mycket nyttig och samtidigt rolig genomgång. Man kan begära ut kartor, listor på flygrutter inom det aktuella området med mera. 

 

Även föredrag står på programmet. Ett föredrag handlade om den omtalade "Orsafilmen" där problematiken benades ut av Göran Lengqvist som granskat fallet in i minsta detalj och kommit fram till att det till 90% är en fake. 

 

Göran Lengqvist berättade om Orsafilmen, kommer även en artikel i kommande UFO-Aktuellt.

 

Vi fick även en liten inblick i en annan förening som finns uppe i Jämtland, Storsjöodjurets sällskap. Det var Göte Norlander från Östersund som berättade lite om deras verksamhet. Göte fick vi stifta bekantskap med då vi hade riksstämman i Östersund den 14 maj 2014.

 

Göte Norlander berättar kort om Storsjöodjuret.

 

Man kan summera det med att det återigen var en lyckad kurs och alla var nöjda med både programmet och med den mat som serverades. Fanns inget att anmärka på mer än att det, som någon sa, lite flera mickropauser.   

 

Under lördagskvällen dök Linda Lindström upp vilket gladde oss alla mycket. Hon är en karismatisk och fantastiskt rar tjej som vi veteraner känt i många många år. Linda har varit med länge och bor inte långt från vårt kurshotell. 

 

 

Bloggaren tillsammans med Linda Lindström.

 

Så ytterligare ett par bilder, det var som alltid även dags för gruppfotografering av årets

kursdeltagare. 

 

 

Clas Svahn hade tagit plats på hotellets tak för att få en så bra gruppbild som möjligt.

 

 

Gruppbilden visade sig bli riktigt bra. Fotot här är taget av en personal på Hotellet

Av Mats Nilsson - 19 september 2015 14:06

Det händer mycket emellanåt. Jag hade besök av Victoria, Rickard och barnbarnen under fyra dagar i anslutning till min 70-årsdag. Då dom for hem följde jag med i min bil då det både var flytt av lite småsaker till deras nya ställe dom ska bo på i Ödeshögs kommun. Jag skulle också vara barnvakt då båda skulle på kickoff via deras arbete. Jag ville inte att någon av dom skulle vara tvungen att vara hemma med barnen. Det blev några roliga dagar och jag for hem glädjefylld.

 

Vi var ut till huset som ligger två kilometer in mot landet från Vättern räknat. Ett hus med stora utrymmen för dom själva och barnen samt en stor trädgård. Vi tog med några lådor småsaker då vi åkte ut till huset, städade och torkade ur skåp i köket. Ett kök modell stort bondkök. Fantastiskt med både moderna tillbehör samt en vedspis som vi testade att elda i då man sagt att det var helt ok. Mysigt med en sprakande spis medan vi fixade i köket.

 

Huset dit Victoria, Rickard och barnen flyttar nästa vecka

 

 

Ett stort och rymligt kök något man saknar i dagens moderna hem

 

 

Köket ur en annan vinkel

 

 

På tal om barnbarn. Emmas farfar tog det modiga steget och for iväg till Filippinerna och hälsa på en facebook-kompis han fått där. Just nu är han i Kananga och hälsar på hos Irenes familj, mamma, syskon och barn. Fantastiskt gjort av honom tycker jag. Han är modig.

 

Filippinare är otroliga på att välkomna sina gäster

 

 

Kent med sin väninna från Facebook

 

 

Kent blev genast poppis med Irenes vänner och familj

 

Tidningen Rapport-Nytt nummer 4 ligger klar för distribuering vilken dag som helst. Jag får de från tryckeriet i Norberg i veckan. 

Då måste namnlistorna göras klara snabbt. 

Håkan E som fixar registret befinner sig just nu på hemresa med bil genom norra Europa, Holland och Tyskland. Han, Clas Svahn och Carl-Anton Mattsson har varit i England för att återigen forsla hem material från de svenska ufologerna och därmed räddas från undergång. 

 

Stundande äventyr blir en 24-timmars resa till Åland med Cinderella. Därefter ska vi packa Rapport-Nytt. 

Jag återkommer med mer info senare.

Av Mats Nilsson - 26 juli 2015 12:19

Även om man är pensionär, även om man jobbar idéellt inom UFO-Sverige brukar jag ta några veckors semester. Vi kan ju inte skryta om något semesterväder precis. Men livet blir ändå vad man gör det till. Jag trivs med tillvaron och ska snart starta mitt jobb igen med nummer 4 av Rapport-Nytt.

Min semester har jag tillbringat mest hemma, först kom familjen TellAndersson med flickorna Emma och Linnea. Det var fyra trevliga dagar. Sen hade vi en dag som solen sken, hör och häpna..hela dagen. Irene och jag åt frukost i trädgården vid 7-tiden, sen tog vi en promenad i stadsparken på någon timme. 

Måste bara säga att Sala är fantastisk på sin blomprakt. Det är en Gudomlig fröjd att promenera i stan på sommaren. 

Jag kallar denna byggnad för Sala´s Grand Ole Opry. Påminner om detta tjusiga Country-

musik tabernakel i Nashville "Ryman Auditorium". 

 

 

Fantastiskt fint i vår stadspark

 

 

Salas vattensystem som kom till tack vare Silvergruvan är världskänd.

 

 

Fantastiskt med dessa små sjöar nästan mitt i centrum av Sala

 

 

Salaproducerade växter 

 

En dag kom Sala Allehanda och gjorde ett storartat reportage om Irene och hennes liv i Sverige och hur hon levde hemma i Filippinerna. Samt om hennes jobb som massör i Filippinsk Modern Hilot Massage och Terapi. Alla som kommer till henne är mycket nöjda med hennes behandling. De flesta återkommer gång på gång. I övrigt håller hon på med sina odlingar, chili, paprika, potatis och bönor med mera. Fantastiskt. I går kväll gjorde hon 50 st. vårrullar.

 

Många känner redan igen denna annons och har utnyttjat tillfällen att må bättre

 

Vi har även hunnit med en kvälls båtresa på Mälaren med "Räkbåten" Tor som har stadiga avgångar från Västerås vissa kvällar i veckan. Det här blev den 24/7 med Wallers buss från Sala. En mycket trevlig resa från Västerås, Strömsholm och tillbaka. Resan tar cirka tre timmar. Det serveras sallader och räkfrossa. Har aldrig ätit så mycket räkor tror jag. Under resan finns en trubadur med som går runt och sjunger visor och tar upp önskemål om musik. Han hade fått reda på att Gunnar snart fyller år och att jag också fyller jämt nästa månad. Därför kom han till bordet och frågade efter Gunnar och Mats. Vi erkände och blev hyllade med en visa och hurrarop. Oväntat och trevligt. 

 

Den välkända räkbåten Tor

 

 

Marje och Gunnar väntar på räkor och öl

 

 

Efter maten tog vi en tur ut på däck

 

 

Lagom små vågor och tur med vädret

 

 

Trubaduren kom fram och sjöng och hurrade för Gunnar och mig

 

Nu kan man snart bara sätta sig ner och se tillbaka på de 70 åren som givit mig mycket erfarenheter.  

 

 

Av Mats Nilsson - 7 juli 2015 22:36

Det är om sommaren man upptäcker hur vacker vår stad Sala är. Irene och jag tog oss i kragarna och gick ut en morgon för att ta lite kort och bara flanera. Inga människor ute nästan. En och annan som cyklade till jobb kanske. Jag lägger lite härliga bilder längst ner på dagens blogg. 

 

Vi har också hunnit med ett extra årsmöte i Töreboda föregående helg. Det var trevligt att träffa Tage Bång och hans fru Christina som bor just i Töreboda. Tage är gammal Taxichaffis och vi får hålla till på deras kontor då vi är där. Det är alltid lika roligt. Mötet gick snabbt, sen bar det iväg till ortens golfrestaurang för en god lunch. Därefter bar det av hemåt.

 

Irene poserar stolt på sin första resa till Töreboda

 

 

 

Irene i samspråk med Tage Bång och hans fru Christina

 

 

 

Gänget samlat, från vänster: Johan Gustavsson, Linköping. Håkan Blomqvist, Norrköping.

Gunnar Karlsson, Sala. Irene Nilsson, Sala. Tobias Lindgren, Norrköping. Anders Persson,

Göteborg och Clas Svahn, Stockholm. 

 

 

 

Lunchen låter sig väl smaka efter dagens möte

 

 

I kväll den 7/7 for vi till Västerås för att packa nummer två av UFO-Aktuellt vilket var gjort på cirka en och en halv timme. Sedan blev det kaffe och kanelsnurror som Gunnar hade tagit med. 

 

Håkan Ekstrand för journal över antalet tidningar som ska ut

 

 

 

Irene plockar fram kuvert till tidningarna

 


 

 

Gunnar räknar en bunt tidningar 

 

Nu börjar min semester som blir spännande då Rickard och Victoria kommer med barnen och ska vara några dagar. 

 

Så lite Salabilder:

         

Detta var en gång "Hallmans café" där pappa, mamma och jag fikade på somrarna sent

1950-tal. Nostalgi så det skriker 

 

Avslutar med en lite rolig arrangerad bild vid ett mycket härligt träd i Sjukhusparken

 

Av Mats Nilsson - 25 juni 2015 17:58

Onsdagen den 24 juni gjorde min fru Irene, Gunnar Karlsson och jag en en dags tur till Stockholm. Jag hade lite funderingar med mig själv då jag inte kört bil i Stockholm på flera år. Mycket är nytt, gator, vägar omdirigerade. Men inget vågat inget vunnet.

Gunnar hade kommit med förslag på Aquaria på Djurgården då man hade rabatterat pris med vår tidning Sala Allehanda´s rabattkort. Dessutom har vi två pensionärsrabatt.

Vi kom in till Norrtull runt middagstid. Tog oss ganska lättvindigt till Valhallavägen och sen ner mot Djurgårdsbron. Där fanns det några parkeringsplatser lediga. Under hela färden från Sala regnade det men när vi närmade oss Solna sprack det upp och solen sken mest hela dagen.

 

Det var extra lång kö till Aquaria då man hade sommarutbildning för barn. Men kön slingrade sig rätt snabbt och snart var vi inne i den kvava fuktiga regnskogen. Jag tror Irene kände sig rätt hemma där. Samma typ som på Filippinerna. Vi kom lagom till en visning samt att det skulle bli ett rejält åskväder i djungeln. Aquariet var mycket sevärt och där simmade både mindre hajar, rockor och andra märkliga fiskar. Ett speciellt rum med enbart sjöhästar var fascinerande då dom är mycket svåra att få behålla dom i fångenskap. Men man hade lyckats bra och dom såg ut att må bra. 

 

Dagen gick vidare och vi gjorde ett snabbt besök på Öl & Spritmuseet. Det var väl inte så där speciellt. Man fick uppleva hur svenskarna festar, lite olika ölsorter, möbler i form av Absolut Vodka stil.   

Dagen går fort och snart hade tiden närmat sig då parkeringstiden gått ut. Vi hann med en bratwurst med bröd medan vi gick till bilen. Vi passade på att göra ett litet besök vid minnesstenen av de som omkom i Estonia den 28 september 1994 då 852 människor omkom tragiskt. 

 

Jag skulle utmana ödet lite och träna på Stockholmstrafiken så jag föreslog att i stället för att åka tillbaka den lätta vägen över Valhallavägen, åka den fina Strandvägen och förbi Dramaten och där söka upp utfarten mot E-4 och Uppsala. Det gick som en dans och i Morgongåva stannade vi på Karlssons och åt en tvårätters Thai middag. En av krögarna kunde filippinska så han och Irene började prata visaja. Roligt för Irene. 

 

Då vi åkte genom centrum i Stockholm tänkte jag mig att vi skulle leta reda på ett matställe där. Men lite ringrostig som jag är så hittade jag först inte en enda ficka att parkera bilden så vi beslutade att fortsätta.

 

Vid 17-tiden var vi så hemma i lilla lugna Sala igen, trötta med glada att vi tog oss i kragen.

Här följer några bilder från dagen.

 


Köerna ringlade långa

 

 

Framme vid Aquaria

 

 

En härlig bild Irene tog på en klargul fisk

 

 

Guiden berättade hur han matar dessa fiskar genom att sätta upp mat på en gren varpå fisken

med sitt saliv spottar prick så maten ramlar ner i vattnet

 

 

En mini haj fångad av Irenes mobilkamera

 

 

Rockorna ser rätt roliga ut underifrån

 

 

Jag fotade en färggrann sjöstjärna

 

 

Irene på spritmuseet där man illustrerar en svensk semester med husvagn sill och renat

 

 

Gunnar och jag, till sist stannade vid öl avdelningen 

Av Mats Nilsson - 17 juni 2015 15:30

I fredags företog min syster och jag en resa ner till Mjölby. Mitt yngsta barnbarn fyllde tre år den 16 juni. Vi tog ut festen i förskott och kom ner till Mjölby i strålande solsken och varma vindar. På kvällen åkte vi ner till Motell Vida Vättern för att hämta min dotter Victoria som slutade jobbet klockan 18.00 Jag hjälpte till att torka bord och lite smått i restaurangen medan Victoria plockade undan mat med mera. 

 

Entrén till det trevliga Motellet och Victoria låser för dagen

 

 

Motellets utsikt över Vättern är formidabel. Man hisnar så fint är det

 

Rickard och Victoria kommer i höst att flytta från Mjölby till en liten mysig plats på landet nära Tellekullen. Jag hade aldrig hört talas om det namnet förr. Det ligger vackert cirka två och en halv kilometer från deras arbete på Vida Vättern. Huset står tomt och man håller på att renovera som mest. Det är ett trevligt hus för att inte tala om köket. Ett riktigt gammaldags "bondkök". Man kan nästan bli avundsjuk. 

 

Victoria och Rickards blivande hemmet vid Tellekullen mellan Ödeshög och Gränna

 

 

Ett fantastiskt kök med alla bekvämligheter samt en funktionsduglig vedspis

 

På lördagen var det kalas för lilla Linnea som skulle bli tre år. Tiden går allt för fort, det märker man på de små barnen. 

Före kalaset åkte Victoria och jag iväg och handlade lite till tårtorna. Vi fick tillfälle under helgen att prata lite mer än bara det som blir över telefonen och chatten. Det behöver man ibland.

 

Linnea hade fullt upp att öppna paket. Från leksaker, presentkort  och en ny säng fick hon

av Anna och André. 

 

 

Femårige Emma var lika glad trots att hon inte fyllde år

 

Under resan ner ringde min hyresvärd och frågade om vi var intresserade av en paviljong i trädgården. Där kan man inte säga annat än Ja tack. I söndags då vi kom hem så låg där mycket riktigt ett paket och i går 17/6 så monterade Irene, Gunnar och jag upp det. Det var lite pillergöra med skruvar, brickor och takplast. Men efter lite begrundande och  två timmar senare så stod det på plats. Vi tog en snabblunch och sen på kvällen så blev det riktigt invigt med grillkväll. 

 

Många moment skulle till innan vi kunde börja resa paviljongen

 

 

Takstolparna ska fästas dels med snabbkopplingar samt skruvar

 

 

En liten paus behövdes innan allt var klart

 

 

Snart var i alla fall allt klart och vi kunde börja duka ut lite ätbart

 

 

Till sist tog vi en koll på potatislandet där det växer så det knakar samt framför kommer det

rädisor. Ett måste på sommarbordet 

Presentation


Välkommen till min blogg.

Gästbok

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Länkar

Följ bloggen

Följ Mats Blogg med Blogkeen
Följ Mats Blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se