Senaste inläggen

Av Mats Nilsson - 26 april 2015 21:36

I fredags 24 april åkte vi (Håkan Ekstrand, Gunnar Karlsson och jag) till Norrköping då filmen Ghost Rockets hade premiär på biograf Cnema på Kungsgatan. Jag såg filmen första gången på Victoria i Stockholm. Filmen är oerhört välgjord, spännande och med humoristiska inslag. Den speglar inte bara fallet Nammajaure utan hela organisationens arbete, dess kamratanda och helt enkelt hur UFO-Sverige fungerar. 

Den ska nu också visas i Göteborg och Kalmar. 

Jag väntar med spänning när den kommer att visas på SVT 1 i höst. Populär är den och tydligen vi som medverkar också. Både Clas och jag fick skriva autografer på scenen efter visningen. 

 

Håkan Blomqvist från AFU i Norrköping på väg till premiären

 

 

Dagen före blev Clas intervjuad vid en presskonferens med anledning av filmen

 

 

Anders Liljegren och Håkan Blomqvist AFU här vid UFO-Sveriges logga

 

 

Före filmen höll Clas Svahn ett litet anförande om UFO-Sverige och de projekt vi drivit och driver i Norrland

 

 

I foajén stötte Gunnar och jag på Andreas Ohlsson, Stockholm. En före detta styrelsemedlem 

 

 

Efter filmen, en liten gruppbild på några UFO-Sverigemänniskor. Från vänster Johan Gustavsson, Håkan Ekstrand, 

Roger Ersson, Gunnar Karlsson, Carl-Anton Mattsson med frun Britt-Marie

 

Vi har även packat och skickat iväg UFO-Aktuellt till våra prenumeranter och i morgon måndag den 27 april går Rapport-Nytt nummer två ut till sina prenumeranter. 

 

Irene på en lite bensträckare under packningen av UFO-Aktuellt

 

I övrigt har vi hunnit med att både trädgården och ha gäster på grillning samt grillat ett par gånger själva. Det är en mysig tid som nalkas.

Den 2 maj är det Riksstämma i Trollhättan med interna förhandlingar och sen utställning, föredrag och en efterföljande frågestund. Slutar här då jag måste få iväg lite papper inför stämman. 

 

Trädgårdsarbete med grävning av land. Det är inte alls vad det ser ut som. Vi får nog inte tillbringa vår sista vila

på gården  

 

 

Fläskytterfilé är tacksamt att grilla

 

 

En dag fick vi grilla på balkongen, vi bor högst upp, och sen äta i rummet på grund av kall blåst

 

 

 

 

ANNONS
Av Mats Nilsson - 23 april 2015 15:07

Grillpremiären blev i år den 19 april. Det känns alltid roligt när man har gården i ordning, räfsat, landen grävda och utemöblerna på plats. I nästan tre dagar jobbade vi med att få ordning bland växter, fjolårets löv och trädgårdsland.

Sen var det bara att tända grillen och duka ut för vårfest. 

 

Irene är i färd med att ska gräva om landen för potatis och grönsaker, en del är redan uppe i krukor inomhus som

ska sättas ut lite senare

 

 

Räfsat och klart för gräs och blommor att börja spira

 

 

Äntligen, nu är fläskfilén klar att avnjutas till sallad och ett glas gott vin I övrigt har det varit mycket att göra, förbereda nummer två av Rapport-Nytt som nu gått i tryck. Vi har i dag fått iväg UFO-Aktuellt nummer 1, det stundar en ny filmpremiär i Norrköping av Ghostrockets och det blir Riksstämma i Trollhättan den 2 maj. 


Jag har också fått lov att ta itu med att försöka hitta en ny hjälp med sammanställningen av Rapport-Nytt då min kära kollega Leif i Sundsvall inte kommer att hinna med arbetet med tidningen efter detta års slut. Nu har jag lite tid att föröka knyta en annan duktig samarbetspartner till vårt arbete med hopp om att han ska tacka ja. 


Jag har under våren tackat nej till några uppdrag inom RSMH på distriktsnivå då jag känner att jag vill ha lite tid över till annat, både familjen och UFO-Sverige ligger mig varmt om hjärtat och då vill jag prioritera lite. Då fick Brukarrådet och vice ordförande i distrikt Västmanland stryka på foten. 

jag har uppdrag som stödperson inom Rättspsyk kvar samt att jag fortfarande engagerar mig i RSMH lokalt i Sala då det behövs. 

Jag känner mig oförskämt nöjd med att vara pensionär och kunna styra över min tid. Jag tror att det är viktigt att ändå ha rutiner och det gör att man trots pension känner sig nyttig. Därför är jag på mitt kontor runt klockan 9 varje morgon, går igenom e-post, skriver i dagboken, tar emot ett och annat samtal samt besöker Postfacket och då kan det vara post som ger mer arbete under resten av dagen. Artikelskrivandet tar också en stor del av min dag. Den här årstiden blir det mest sena kvällar då jag vill vara ute och ta vara på våren och sommarens fröjder.  

 

I går den 22 april packade vi nummer 1 av UFO-Aktuellt i Västerås tillsammans med Gunnar Karlsson  och

Håkan EkstrandANNONS
Av Mats Nilsson - 12 april 2015 16:24

 

En skylt med texten UFO-Sveriges kansli,

för att man skulle hitta till

kansliet, beslutades även att den

skall sitta kvar

 

Lördagen den 11 april hade UFO-Sverige sitt andra styrelsemöte för året. Det beslutades att vi skulle ha det på UFO-Sveriges kansli i Sala. Nu är det mycket begränsat utrymme på kontoret så vi höll till i vardagsrummet. Bordet var inte alltför stort, trots en iläggsskiva. Det gick bra och ingen hade några som helst invändningar. 

Min fru Irene hade lovat stå för maten. Det var chilisoppa med kyckling som förrätt. Minudo (fläskgryta) Lompia (vårrullar) och adobo (Kycklinglår i sås). 

Efter cirka 45 minuter gjorde vi en matpaus och alla åt med god aptit. Irene fick mycket kredit för maten. 

 

Irene såg till att alla blev mätta och belåtna. Här öser Tage Bång och jag själv på av det goda

 

 

Bordet inte så stort men allt fungerade bra


Det blev några timmar vid mötesbordet där vi diskuterade bland annat Riksstämman i Trollhättan den 2 maj, Projekt Kolmården samt de vanliga punkterna som brukar vara med. 


Vi hann också med att göra en rekonstruktionsplan från Huddinge, där man iakttagit ett föremål i dagsljus. Fallet påminner mycket om en heliumballong. Därför hade Rapportcentralen tagit med några ballonger som vi skulle skicka upp och fota för att se om det kan lösa fallet. Visst förefaller det vara just en sådan ballong.

 

Ufobilden från Huddinge, misstänkt likt en ballong

 

 

Vår rekonstruktion visar att det är misstänkt lika bilden från Huddinge

 

 

Ännu mer ser man likhetenEfter mötet var Håkan Ekstrand tvungen att åka hem då han har ett par hundar som behöver rastas.

Carl-Anton Mattson och Roger Ersson från Nyköping ville gärna stanna kvar över natten och uppleva den nostalgi från upplevelserna på 1980-talet då vi alltid höll till i Sala och packade UFO-Aktuellt med övernattning och god mat som följd. Detta var tyvärr tvunget att brytas då jag flyttade till annat ställe och tidningslagret flyttades till Enköping. Numera är det i Norrköping på AFU och tidningen packas i Västerås.


 

Kaj Hahne, Tage Bång och Rickard Andersson tar en liten enskild paus i skugganInnan Roger och Carl-Anton åkte hem på söndagsförmiddagen ville man gärna titta lite närmare på några av platserna där den nu så populära serien Jordskott spelats in. Det blev platsen där Polisen Wass blev psykiskt attackerad av den magiska flickan, där Polisen i del 1 gick och sökte efter spår vid lekparken samt stället där allt startade, där Josefin försvann vid sjön i ett obevakat ögonblick. Roger som är mycket intresserad av filmhistoria och serier satte sig på platsen för Josefins försvinnande. Efter lite mer prat så skildes vi och grabbarna for mot Nyköping och jag for hem där en hel del arbete består i att färdigställa protokoll, sortera bilder från dagen och en hel del annat inför en utredning vi ska göra framöver. 

 

Så den legendariska gruppbilden: Från vänster, Carl-Anton Mattsson Roger Ersson, Anders Berglund,

Gunnar Karlsson, Tobias Lindgren, Mats Nilsson, Tage Bång, Johan Gustavsson, Clas Svahn, Kaj Hahne och

Rickard Andersson. Saknas gör Amanda Berglund som hade hand om sonen Osian.

 

 

Vi hade även besök av Gunn Wennerholm från Kumla utanför Örebro som vill starta en verksamhet.

Här till vänster tillsammans med Amanda Berglund och sonen Osian

 

 

Roger Ersson , här på plats där Josefin försvann i första delen av Jordskott 

Clas Svahn, här med en av sina böcker han skrivit om Naturfenomen

 

Clas Svahns födelsedag den 12 april

Den 12 april, Gagarindagen. Då den första människan gör en resa ut i rymden och återkommer. Det var Juri Gagarin. 

Den dagen har också fått sin prägel av att UFO-Sveriges vice ordförande, journalisten och författaren Clas Svahn fyller år.

Clas var under många år ordförande i UFO-Sverige. Han är även en sann vän och kollega som alltid värnar om medlemmarna. Clas har skapat en sfär omkring sig där alla kan känna sig trygga. En medmänsklighet och positivitet har alltid omgärdat Clas och jag önskar att hans födelsedag blir något alldeles extra. Jag vet också att den blir det.   

Av Mats Nilsson - 9 april 2015 10:33

Det drar ihop sig till styrelsemöte i UFO-Sverige. Det blir första gången vi kommer att ha det här hemma på UFO-Sveriges kansli. Där är lite trångt men vi förlägger mötet i vardagsrummet och sen blir det mat och fika. Antingen efter eller med paus i mötet. Hoppas det blir trevligt.

VI har fått in 14 anmälningar om deltagande från styrelsemedlemmar och det är positivt. 


Snart blir det också dags för två tidningar att komma ut. Nummer 1 av UFO-Aktuellt och nummer 2 av Rapport-Nytt. Jag har tidningen helt klar från min sida. NU ska Leif uppe i Sundsvall sätta ihop den och lägga till det han anser vara relevant. 

Det blir också en annons om årets Riksstämma som i år hålls i Trollhättan. Nils Eriksons gymnasium som ligger norr om själva Trollhättan. 

Filmen Ghostrockets har flera platser den ska visas på.

Doc Lounge Göteborg 14 april

Doc Lounge Malmö 14 april

Biograf Cinema i Norrköping 24 april

I höst kommer den upp på SVT, NRK och DR i november eller december.

 

En av afficherna till filmen Ghostrockets

 


Alla är välkomna att bli en del av UFO-Sverige. 

Det är även en kamratförening där vi alla tar hand om varandra. Ett sammasvetsat team runt hela Sverige. Från Kiruna till Malmö. Alla behövs.

 


Av Mats Nilsson - 26 mars 2015 10:43

Då jag skriver på min blogg jag skriver jag alltid om UFO-Sverige och en del privata saker.

Det kanske även är på tiden att ta upp lite av mitt andra stora intresse. Countrymusik. 

Jag har en del vänner på Facebook inom den branschen, både här hemma i Sverige och i Nashville, countrymusikens hemstad. Där Grand Ole Opry är den springande punkten. Tidigare höll man till på Ryman Auditorium men flyttade sedermera till ett nytt tabernakel som inte alls är lika vackert som Rymans. 

 

Ryman Auditorium

 

 

Grand Ole Opry. Interiör

 

Jag har under åren brevväxlat med några av mina favoriter och fått en hel del fotografier och personliga brev. 

En klenod är foton jag fick av Grand Old man på The Opry Roy Acuff, han avled 1992 89 år gammal.

 

Roy Acuff

 

En favorit som tyvärr också är borta nu är "Little" Jimmy Dickens. Han avled i januari i år 94 år gammal och hade engagemang runt om i USA enda tills då han avled.

 

"Little" Jimmy Dickens

 


Den allmänt kallade Countrymusikens fader Hank Williams. Avled på nyårsdagen 1953 endast 29 år gammal.

Beroende på en ryggskada som han dämpade med tabletter och då inte det hjälpte blev det whisky och mer tabletter.

Dock hann Hank med att skriva över 700 låtar varav den mest kända i Sverige är nog Yambalaya.  

 

 Hank Williams 

Av Mats Nilsson - 21 mars 2015 13:53

Efter att ha varit vår i några veckor kom så det som man vet kommer, det första väderomslaget. Det började i går kväll med ett ymnigt snöfall. och i morse var där 100 millimeter snö. Inte roligt precis. Jag var tvungen att gå ut i dag för att införskaffa Varan tabletter (blodförtunnande). Jag hade en tablett kvar. Sen skulle Irene baka och vi hade slut på jäst. Men nu är jag hemma och inne och där stannar jag hela helgen. 
Det är skönt att gå i träningsbrallor och en tröja och mysa. Ta ett glas vin, äta god mat och umgås med sin älskade fru. 

 

Förra veckan var det annorlunda väder med +15 grader på balkongen


 

Några dagaar senare, en decimeter snö i morse men ingen överraskning, så är det varje år


Planering pågår också för att förbereda nästa styrelsemöte i UFO-Sverige som ska hållas här hemma. Irene ska stå för maten efter mötet och sen finns det några som vill sova över. Uppleva vad vi hade på 1980-talet då många av våra medlemmar kom till Sala för att packa UFO-Aktuellt, äta pizza och sen sitta och prata över en öl eller vin. Ibland saknar jag den tiden och fler med mig tydligen. Våra kompisar Carl-Anton Mattsson och Roger Ersson är tv av de som alltid dök upp i mitt hem på den tiden. Även Håkan Ekstrand, mångårig medarbetare och vän sedan 1960-talet. 

Jag har skickat ut en förfrågan till samtliga i styrelsen och fått några svar hittills.  


Jag sitter också och tänker på vilken fantastisk utveckling och möjligheter datorerna har givit oss. Det var inte många år sedan ingen trodde att vanliga människor skulle ha råd att ha egna datorer. 

Anders Berglund, ordförande i UFO-Sverige ringde mig i går och då tog vi upp det till diskussion. Bland annat snabbheten i att skriva brev och skicka artiklar till varandra. Hur länge skulle det inte ta att göra Rapport-Nytt och UFO-Aktuellt om allt skulle gå med snigelpost. I och för sig har vi varit med om det också. Vi knattrade artiklar på skivmaskiner och gjorde överskrifter med gnuggis-bokstäver. Jag har en hel del sådana tidningar kvar i mina samlingar. Visst var det charmigt på sitt sätt, men vilken tid det tog. 

Data är ju på gott och ont och visst har det hjälpt till att stressa upp samhället. Det är bara bankerna som inte förstått att man kan trycka på en knapp för att få en transaktion att gå iväg. Där ska man fortfarande ha tre dagar för "stöld" av räntor. 

 

En tidnningsida på 1970-talet, skriven på maskin och med gnuggbokstäver som överskrift. 

 

 

Det var en jobbig tid och skrev man fel efter en halv sida var det bara att börja om för att eventuell tipex inte skulle 

synas

 

 

Det blev tidningar i alla fall. Det här var vår lokala tidning i Sala-föreningen som sedan böt namn till 

Enköping-Sala UFO-förening

Av Mats Nilsson - 15 mars 2015 18:06

Jag visste att min dotter Victoria, hennes man Rickard och barnbarnen Emma och Linnea skulle komma på torsdagen den 12 mars. Därför var jag ute på ärenden på onsdagen, jobbade mellan 11-12-30 sen hem. Det var tomt då Irene skulle besöka en klasskamrat. På kvällen satt jag som vanligt här vid datorn och färdigställde lite saker för Rapport-Nytt nr 2. Då ringde det på dörren. Nu kommer Irene tänkte jag. Då jag öppnade av förvåning att hon inte använde sina egna nycklar. Där utanför stod vår underbara Emma med en kudde i famnen. "Hej morfar". Jag fick nästan tårar i ögonen. Dom överraskade mig och kom redan på onsdagskvällen.  I samma stund dök också Irene upp lika förvånad att hitta Rickard ute på gården med att tömma bilen. Bra då fick vi hela torsdagen också ograverad.

 

På onsdagen efter jobbet var det så varmt att vi kunde sitta ett par timmar på balkongen och smutta på lite vin

 

Då allt lassats in, väskor, kläder, sängkläder och dom själva blev det kaffe och prat in på småtimmarna. Vi ägnade sedan hela dagarna med att bara ha trevligt, gå på stan, äta god filippinsk mat. 

Det är så mycket man gör då barnbarn är här som man inte gör annars. Visst är det konstigt. 

 

En promenad ner till centrum i solskenet

 

 

 

Det blev en tur ut till Emmas farfar i Möklinta som tog fram dragspelet både i glädje och visa Irene svensk folkmusik

 

 

 

En tur till medlemsmöte på RSMH blev det också där Emma ville ge blommor till folk. 

 

 

Lite småprat med morfar medan "mormor" fixade maten. Emma är mycket förtjust i stark filippinsk soppa

 

Vi var i lekparken med barnbarnen som jag försöker föreviga i ett litet filmklipp här. Har aldrig gjort det förut. 

Sen en av kvällarna hjälpte Rickard mig med min mobil. Detta för att jag hade en gammal version av Facebook. Efter

 en del nersläckningar av onödiga funktioner samt uppdateringar blev det en ny telefon i ett äldre skal. Hittade också en del finesser med kameran som jag inte haft tidigare i mina mobiler. 


  Emma älskar rutschkanan i Sala lekpark. Hon åker om och om igen och sen åker hon igen

 

 

Linnea valde den lilla rutschkanan då hon är två år drygt

 

I morgon är det åter måndag och vardag. Tisdag blir det en heldagskurs för en vidareutbildning inom stödpersons funktionerna inom Rättspsykiatrin. Ett jobb som är mycket intressant och lärorikt. 

Av Mats Nilsson - 9 mars 2015 12:36

Torsdagen den 5 mars var det föredagskväll i Blå salen på Sala Stadsbibliotek. Det var författaren Anders Sundelin som skrivit en bok om sen beryktade Salaligans härjningar på 192-30-talen. Det är ett populärt ämne i våra trakter. Det hade kommit massor med folk och över ett hundra-tal fick vända hemåt då platserna blev snabbt upptagna. Vårt sällskap kom in men precis då Gunnar och jag skulle gå in så var det stopp, man måste kolla om det fanns fler platser. Det gjorde det, så kom även vi in samt några fler, sen var det knökfullt. 

 

Gunnar på föredraget om Salaligan

 

Dagen efter fredagen den 6 mars var det Filmpremiär i Stockholm av filmen Ghostrockets. Filmen om UFO-Sverige och det arbete vi utför. Filmteamet Kerstin Übelacker och Michael Cavanagh har ägnat massor med tid och fem och ett halvt år tillsammans med UFO-Sverige, på kurser, styrelsemöten, Riksstämmor och framför allt utredningar bland annat i de två Nammajaure expeditionerna som hittills genomförts.

Det var med spänd förväntan vi tig oss till Järfälla och Clas Svahn med familj, för att sedan ta pendeltåget till Biograf Victoria på söder där premiären visades klockan 17.00

Flera ur styrelsen fanns utanför biografen då vi anlände. Strongt var att Anders Persson åkt upp från Göteborg. Göran Norlén.  Före detta ordföranden Christer Nordin hade också anslutit sig efter att ha läst om filmen i tidningen.

 

Christer Nordin i samtal med sin son tillsammans med Göran Norlén och Gunnar Karlsson


 

Så var det då dags, över 120 personer fanns i biolokalen för att se filmen. Ljuset släcktes ned och filmen startade med en vandring genom terrängen, så kom texten...Två år tidigare..... Filmen hade gjort succé vid första visningen i Göteborg någon vecka tidigare och det blev även populär i Stockholm. 

 

I stort var biografen fullsatt med besökare, i förgrunden Anneli Åstebro med väninnan Ylva Carlsson

 

 

Efteråt fick alla som deltagit komma upp på scenen för att motta applåder och Kerstin och Michael fick var sin blomsterkvast. Därefter blev det samling på restaurang Södra Sällskapet´s nedre plan för mingel. Flera av biobesökarna följde med till restaurangen och vi blev minst sagt hyllade. En del kom och hälsade och gratulerade, någon sa att man fått en helt annan uppfattning av UFO-Sverige nu än den tidigare tron att vi var en samling mer eller mindre flummare. 

Det var också roligt att inte en enda var negativt inställd till filmen, innehåll och hur budskapet fördes fram. Det finns en röd tråg genom hela filmen och jag är helt nöjd med resultatet och väntar med spänning på hur den framöver kommer att tas emot av TV-publiken då den troligen kommer att sändas på SVT 1 någon gång till hösten.

 

Deltagarna blev hyllade och överösta med frågor efter filmen

 

 

Michael och Kerstin fick motta blommor

 

 

Bo och Liz Berg, personerna som är anledningen till att filmen Ghostrockets blev till

 

 

Klockan halv 8 var det så samling uppe i Restaurangen för middag med alla deltagare, medhjälpare och filmare. Det blev en helkväll med god mat, dryck (lättöl för mig som körde bil till och från pendeltåget). 

 

Vi tog oss efter kvällen hem till Clas med familj där vi satte oss till ro i rummet med en god kall öl. Clas hade jobb i och med att han skulle följa melodifestivalens andra uttagning inför finalen den 14 mars. Clas skulle i vanlig ordning chatta med TV-publiken under och efter sändningen. 

 

I väntan på pendeltåget

 

Det var vissa problem att ta oss från pendeltåget till Clas hem då jag saknade fläkt i bilen och rutorna snabbt isade igen. Men med ett huvud ut genom sidorutor lyckades vi ta oss hem och efter en stund hade det tinat så det gick att köra säkert. 

 

Lördagens program var att besöka en fågelsjö en bit bortom IKEA i Barkarby. Anneli hade fixat kaffe och mackor och efter en promenad i skogen där vi fick undvika lera och vatten genom att gå omvägar tog vi oss till det nyuppförda fågeltornet. Allt hade varit helt perfekt om inte den kyliga vinden tärt både på märg och ben. Trots allt var det trevligt. Lönen för mödan var två kanadagäss en bit bort och ett par halvt utslagna blåsippor i skogen.

 

Kallt men i trevligt sällskap är man varm inombords

 

Vårtecken fanns i alla fall

 

Hemma blev det handling och sen slappa i soffan, kolla lite på mejl och Facebook på Annelis dator innan det blev middag. Karré, potatisklyftor och bea-sås med wokade grönsaker går inte av för hackor.

 

Hemma hos Clas och Anneli med sönerna Marcus och Nklas

 

 

Dags att göra rätt för en del av brödfödan, bevaka och chatta med TV-publiken under Melodiuttagningen

 


 

Söndagen var det så hemfärd men före det gick Clas och jag igenom lite rutiner gällande mitt bokmanus som han haft liggande i brist på tid. Clas är en kreativ upptagen man med många järn i elden och han har en stor förmåga att gå i mål med allt han företar sig. Hade man den energin så skulle man antingen vara glad eller stendöd. 

Presentation


Välkommen till min blogg.

Gästbok

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Länkar

Följ bloggen

Följ Mats Blogg med Blogkeen
Följ Mats Blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se