Alla inlägg under januari 2010

Av Mats Nilsson - 4 januari 2010 22:22

Teknikens under har inga gränser.

Satt och kollade lite på SVT/Play. och hittade ett inslag från Östnytt som handlade om Världens största arkiv. Naturligtvis var det AFU i Norrköping som åsyftades. Då jag inte sett det förut var det roligt att kunna gå in och titta på det i efterhand. Så tekniken har inga gränser.

 

Enda sedan jag var barn och TV´n kom samt att man kunde spela in mysik på magnetband. Då tänkte jag så här att nu kan kan väl ialla fall inte komma längre i utvecklingen. Hela den gränsen får man alltid flytta framför sig.

Det ät lika inom den etablerade vetenskapen. Vem kunde tänka sig för bara cirka hundra år sen att man skulle kunna flyga högre än vad bröderna Wright kunde.

Ändå hör man olika kommentarer från både lekmän och forskare att det går inte att komma i kontakt med andra civilisationer bortom våra gränser.

Vad vet vi hur långt framflyttade gränserna ligger hos andra varelser i universum.

 

Ett exempel, nu håller man på att bygga ut partikelaxeleratorn i Zern så man genom partikelkollisioner ska kunna nudda gränserna till resor i tid och inte bara i rummet.

Det är så spännande och jag vet samtidigt att ajg är så pass gammal att jag får säkert inte vara med om den fulla utvecklingen.

 

Nu ska jag lägga mig och läsa i min spännande bok...natti

 

UFO
Av Mats Nilsson - 3 januari 2010 10:06

Nu är det vanlig söndag. Det är rätt skönt. Visst är det fint med julen men lika skönt när det är över.

 

Har skött en del sysslor med tvätt och lite annat. Hemmet måste också funka.

 

Försöker nu tänka ut lite smarta saker till årets UFO-Raden. Jag har ialla fall lagt upp riktlinjer för utgivningsordningen. Sen får vi se vad som händer dels nere i Zern och inom NASA.

Blir det någon mer påtaglig rymdresa? Förutom de färder som går planenligt till ISS.

 

Egyptisk serie på TV

Just nu går en mycket intressant serie på torsdagskvällar på Kunskapskanalen. "Egyptens dolda skatter". Senast var det en tvist om vem som sfinxen föreställer, är det Chefren eller Cheops? Ja det kom till och med en teori om att det egentligen föreställde ett lejon. Själv vet jag inte, men riktar min teori åt Farao Chefren.

 

Det är en mäktig känsla när man står nedanför den gigantiska sfinxen. Bara framtassarna är cirka 3 meter höga och när man står där nere mellan dom känner man sig verkligen liten. Det är svårt att få till propotionerna, inte förän man kommer en bit bort. Jag har själv stått där mellan tassarna och försökt blicka upp mot dess magnifika huvud som tyvärr är skadat. Enligt legenden är det Napoleons soldater som skjutit sönder näsan.

 

Jag anser att mellan åren 2600-2400 före Kristus var den mest

högstående kulturen som någonsin existerat på jorden. Vare sig man hade förbund med utomjordingar eller ej.

 

  

Lika magnefikt är denna byst som föreställer Cheops.

Här vaktar han mitt vardagsrum.

UFO
Av Mats Nilsson - 1 januari 2010 11:42

Så var det nytt år då. Fast jag märker ingen skillnad mer än en liten ändring i almanackan. Samma snöväder, samma tråkiga vinter. MEn trösten ligger i att i år blir det sommar.

 

Nyårsaftonen var en hitt. Vi var tre stycken, syrran Anna-Nita, Gunnar och jag. Eftersom Lina och Anders var i Stockholm hos Sandra och Micke.

 

Var ner på stan och handlade med Gunnar, tog en kopp kaffe på Mercato i Gallerian, sen till systemet för att inhandla lite gott till kvällen. Det blev öl, vitt vin och Sherry till ostbrickan.

 

Det blev en lyckad kväll med sill o potatis, lutfisk, kaffe och whisky, sen efter det vi skålat in det nya året blev det ost, kex, druvor och amerikanska päron.

 

Under hela kvällen vräkte snön ner så nyårsstämningen blev total.

 

God fortsättning till alla

  

Min katt Hampus lägger sig aldrig i någon

annans knä, men när Gunnar kommer till

mig, då är Gunnar hans favorit. Inte illa. 

 

Presentation


Välkommen till min blogg.

Gästbok

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards