Alla inlägg den 3 augusti 2016

Av Mats Nilsson - 3 augusti 2016 14:50

Jag beklagar djupt att det tagit så lång tid att uppdatera min blogg. Dels har jag varit upptagen med mig själv, lite problem med magen som nu rättat till sig självt mer eller mindre. Det var en medicin jag inte tålde och det tar alltid en tid att komma på vad åkomman beror på. Sen har det varit jobb med Rapport-Nytt nummer 3 som äntligen är klar efter mycket om och men och med några veckors försening. Sen det som jag inte rått över är datorn som ibland inte vill samma som jag. Den stannar plötsligt med texten "Svarar inte". En sak som kan göra en riktigt irriterad då man sitter mitt uppe i en artikel. Ibland rättar det till sig och ibland får man tvångsstänga datorn och starta om igen.

 

Dock har det hänt en hel del sedan senaste bloggen. Jag och min kära fru tog oss några dagars semester mellan den 30 juni till 3 juli och åkte tillsammans med Gunnar Karlsson ner till Stora Krokek där min dotter och barnbarn bor med sin man Rickard Andersson.

 

Den 28juli firade vi Gunnar som fyllde 70 år. Det var en rejäl och minnesvärd fest som blev något blöt då det kom en åskregnskur som inte var av denna världen. Turligt nog satt vi under tak och den slutade efter 10-15 minuter varpå det sken upp och blev både klart och varmt resten av kvällen.

 

I Stora Krokek var vädret inte det bästa, sen var det den perioden då min mage sa upp sig. Men ändå hann vi med att göra en del trevliga och roliga saker.

 

En sevärdhet jag inte ville missa var "Rökstenen" i socknen Rök inte långt från Ödeshög.

 

 

Den pampiga Rökstenen bevarad sedan vikingatiden.

 

Vi besökte Alvastra klosterruin, vida känd. Åkte med bilarna en tur högt uppe på Omberg, genom en lång allé med jättegamla ekar. Det är så täta grenverk att dagsljuset inte når ner på sina ställen. Sen är det några små avsatser där man kan stanna och titta ut över Vättern. Det är en hisnande upplevelse. Här och var står det varningsskyltar med texten "Sidoräcken saknas". Då gäller det att inte åka för nära kanten, för då är det kört, man vill inte störta ner 20-30 meter med bilen.

 

 

En del av Alvastra klosterruin.

 

 

Nedanför Omber ligger ett vackert beläget Hotell

 

Vi besökte även Vadstena och Gränna, två fina oaser i det vackra Östergötland/Småland.

Återkommer alltid dit då det är fantastiskt fint och både gammalt och sevärt.

 

 

Irene vid Slottet i Vadstena med den karaktäristiska vallgraven med höj och sänkbar bro.

 

 

I Gränna hälsade Irene på ett troll som satt utanför en butik.

 

 

Gunnar på en söndagspromenad innan vi skulle åka hem till Sala.

 

 

 

Clas fru Anneli och jag tog en promenad och hälsade på ett av mina favoriter bland djur.

På en av granngårdarna till Victoria och Rickard finns det en Lama. Så kelig och snäll.

 

 

Irene poserar vid en av utsiktsplatserna uppe på Omberg. Inga skyddsräcken fanns.

 

Den 23 juli var det åter dags att styra kosan mot Stora Krokek, den här gången för att övervara UFO-Sveriges styrelsemöte. Det var den varmaste dagen med över 30 grader så mötet hölls utomhus. Victoria och Rickard hade förberett med grillfest efter mötet. Dagen var helt lyckad och 16 personer dök upp lördagsförmiddagen. Flera av oss sov över till söndagen, som var lika varm. Det var tröttande att köra de 25 milen i värmen. Vi hade mycket vatten med oss och gjorde tre stopp efter vägen hem.

 

 

Styrelsemöte i den intensiva hettan som rådde den 23 juli.

 

Då jag skrivit den här bloggen blir det middag och sen bär det av till Västerås där vi ska packa nummer 2 av UFO-Aktuellt. Jag får även med mig namnlistorna till Rapport-Nytt nummer 3 som packas till helgen.

 

Jag får återkomma med mera information senare. 

Presentation


Välkommen till min blogg.

Gästbok

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards