Direktlänk till inlägg 26 januari 2012

Svensk-filipinsk dag samt styrelsemöte

Av Mats Nilsson - 26 januari 2012 11:26

Dagarna fylls med göromål. Den 21 januari höll UFO-Sverige sitt första styrelsemöte för året på sedvanliga Hotell Lilton i Ängelholm. Vi var sex stycken som inte fick plats i år och serviceinriktad som Anna Nielsen på Lilton är så hade hon fixat ett annat hotell åt oss till samma pris. Det blev Hotell Riverside vilket visade sig inte vara ett dugg sämre. 


 

Mikael Karlsson, Tora Greve (gäster) och Tobias Lindgren RPC, lyssnar noga på vad som sas på mötet


 

Kerstin Uberlacker och Michael Cavanagh filmade för den kommande dokumentären om UFO-Sverige

 

Mötet klarades av på ett par timmar sen blev det genomgång av Martin Jonssons  efterlämnade material som visade sig vara mycket värdefullt för inte minst AFU. Det blev också mycket intressanta diskussioner kring det kommande Norrlandsprojektet. Allt under dagen och kvällen då TV-teamet filmade i stort sett allt.


Klockan 19.00 var det bokat bord på Restaurang Telegrafen. Själv valde jag garlicfillé med potatisgratäng vilket visade sig vara ett mycket bra val.


Efter maten blev det som brukligt lite öl och mycket snack på ett av rummen. Runt midnatt var Gunnar Karlsson och jag trötta så vi gick de trehundra metrarna till vårt Hotell.

Som en trogen samlare av elefanter fick Gunnar Karlsson emotta et praktexemplar av Håkan Blomqvist 


Hemresan på söndagen gick delvis genom ett vackert vinterlandskap med nysnö på den hängande trägrenarna efter motorvägen. Vi var hemma klockan 18.00 trötta och glada att vara hemma igen.


Min flickvän Irene Perales har varit på besök några dagar igen. Lina min dotter, som är en driftig tjej föreslog att nu skulle våra filippinska vänner få smaka på riktig svensk husmanskost. Hon valde Rotmos och fläsklägg. Något som varken Irene eller min vän Antonio Pastoril hade varken smakat eller hört talas om. Antonio hjälpte till att skala rotfrukter och Irene höll koll på lilla Emma som var i sitt esse och ville upptäcka allt mellan himmel och jord. 

Lilla Emma var mycket  förväntansfull på hur rotmos och fläsklägg skulle smaka


Till vår förtjusning föll den svenska maten i god "mage" och dom åt två stora portioner. För säkerhets skull hade Irene laddat riskokaren ifall det inte skulle vara gott.


Mot kvällen körde jag hem Irene till sin syster Josie Maldita som bjöd på en välsmakande filippinsk soppa på kött grönsaker och Sinigang na mav gabi, en orientalisk kryddmix som jag inte kan beskriva smaken på, den måste upplevas.


Efter den kulinariska dagen bar det av till Enköping och Enköping-Sala UFO-förenings första styrelsemöte för året. Vi höll till hos Irene Åkersén och Arnold Idebring eftersom den legendariska UFO-stugan i Ullunda nu jämnats med marken. Bland annat skulle vi fastställa tiden för årsmötet som förläggs till den 24 februari i Enköping på samma ställe.

 

Lina var på spexhumör och glad över de nyvunna vännerna


Irene och Emma trivdes bra ihop 

 
 
Riverside Hotel

Riverside Hotel

6 april 2012 18:45

Hej! Jätteroligt att ni trivdes bra även på Riverside Hotel.
Varmt välkomna igen.
Med vänliga hälsningar från Pia & Mattias, Riverside Hotel & Apartments i Ängelholm.

http://www.riversidehotel.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mats Nilsson - 5 september 2019 14:13

Nu har det blivit så konstigt med uppladdning av bilder. Så jag anser att man förstör hela syftet med en bra och informativ blogg. Texten lyder endast att man inte får ladda upp upphovsskyddat material. På den här bloggen laddas endast bilder upp på ...

Av Mats Nilsson - 4 augusti 2019 13:42

Sommaren 2019  har hittills varit en riktigt bra sommar med ömsom sol och ömsom regn, lite lagom av varje. Våra insatser för att göra sommaren till en nöjsam sommar ar heller inte uteblivit. VI har varit hemma, grillat med vänner. Irene har haft seme...

Av Mats Nilsson - 25 juni 2019 08:18

Årets Midsommar blev en av dom bästa på många år. Dagen före regnade det och åskan mullrade. Det brukare ju vara så på Midsommarafton men vädergudarna tog fel på dag tack och lov. Det blev en klassisk svensk midsommar med sill färsk potatis gräslök o...

Av Mats Nilsson - 21 juni 2019 09:55

Tyvärr har det inte hunnits med att uppdatera bloggen, dels för att det varit problem med den, dels har tiden inte räckt till riktigt. Idag skriver vi Midsommarafton.  Den 8 juni hade vi en stor filippinsk fest hemma i trädgården med massor av mat,...

Av Mats Nilsson - 1 maj 2019 21:17

Påskhelgen blev en mycket trevlig tillställning. Irene och jag var bjudna till Västerås och Irenes syster och svåger på påskmiddag. Mycket trevligt och ni kan se bloggaren här med Irene på min högra sida och hennes syster Josefina på min vänstra sida...

Presentation


Välkommen till min blogg.

Gästbok

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards