Direktlänk till inlägg 17 februari 2014

UFO-Sveriges styrelsemöte i Ängelholm

Av Mats Nilsson - 17 februari 2014 17:40

Lördagen den 15 februari hade UFO-Sverige sitt första styrelsemöte för året. Det har blivit en tradition att vi har det i Ängelholm den tiden. Det beror mycket på att vi 1996 höll vår Riksstämma just i Ängelholm. Femtio år efter Gösta "Pollenkungen" Karlssons upplevelse vid Skäldeviken. En  händelse som resulterade i att Gösta byggde ett monument på den platsen hans observation ägde rum femti år tidigare. Under Riksstämman kom förslaget upp att förlägga ett styrelsemöte i på Hotell Lilton i Ängelholm varje år. Det har sedan dess blivit tradition. 

 

Jag utanför det lilla gemytliga hotell Lilton

 

För oss som bor i Mälardalsregionerna blev det en 6-7 timmars resa då det är nära 60 mil. Vi stannar alltid till i Katrineholm och tar en frukostburgare och kaffe innan vi drar vidare och den här gången var inget undantag. 

 

Vi nådde Ängelholm på slaget 14.00 då mötet skulle börja, sen tog det en stund att plocka ur bilen och för det första ta sig in på Hotellets innergård. Det är precision  kan jag säga, det är ungefär 50 millimeter till backspeglarna på var sida. Men det går.

 


TV-teamet med Kerstin och Michael var på plats i vanlig ordning för att filma för den kommande dokumentärfilmen om UFO-Sverige. 

 

Direkt efter mötet var alla intresserade av min dator, detta beroende på att vi kollade på en mall till ny hemsida

 

Efter mötet så gick vi upp på våra rum och fixar till oss och tar en öl innan det vid 19-tiden bär av till restaurang Telegrafen där en fantastisk god middag intogs. Vi har bra erfarenhet av den krogen sedan tidigare år.

Maten beställs några dagar i förväg till Rickard Andersson som är UFO-Sveriges festfixare och han har fingertoppskänsla för det uppdraget. Själv hade bland andra Gunnar och jag valt fläskfilé med potatisgratäng i vitlök. Det visade sig att det var en vinnare på alla vis. Till det intog vi en stor Staropramen. 

 

Från styrelsen Johan Gustavsson, Linköping, Anders Persson, Göteborg samt TV-teamets Kerstin Ubelacker  höjer

glasen i en skål för UFO-Sverige.

 

Jag och Gunnar Karlsson i väntan på maten på Restaurang Telegrafen. Av någon anledning tänker vi så lika så vi ofta

kommer i samma färger på kläder. 

 

Clas Svahn vår vice ordförande fick inte följa med till restaurangen då han för Dagens Nyheters räkning var tvungen att sitta på hotellet och bevaka melodifestivalsuttagningen. Efteråt köpte han några hamburgare. 

 

Clas Svahn, till vardags journalist på Dagens Nyheter fick sitta på hotellet och bevaka Melodiuttagningen mellan

klockan20.00 - 21.30

 

Efter middagen gick alla tillbaka till hotellet där vi i vanlig ordning samlades på ett och samma ställe för diverse diskussioner och minnesanekdoter och en och annan bira. Fram på småtimmarna så börjar tröttheten efter dagens bilresa göra sig påmind.

Ordföranden Anders Berglund var mycket nöjd med mötet och nästa gång blir det på hans och Amandas hemmaplan

Hönö. 

 

Klockan åtta serverades det frukost. Sen skulle vi, var meningen samlas ute vid monumentet, nu blåste det snålt och var enligt uppgift ganska geggigt där ute så det fick bli en vandring fem hundra meter till en bro där TV-teamet ville ha lite filmsekvenser på oss gående från hotellet och vidare till en bro.  Efter en del omtagningar var det dags för hemfärd. Rickard åkte med oss till Mantorp och jag fick tillfälle att träffa min dotter Lina och mina barnbarn Emma och Linnea. Det var värt mycket då jag inte sett dom sedan julhelgen. Det blev kaffe och en del prat innan vi satte oss i bilen för hemfärd först till Hallstahammar och släppa av Håkan Ekstrand sen i Sala var det Gunnars tur att komma hem. Jag var hemma vid 19-tiden och då hade all trötthet försvunnit. 

 

Hela styrelsen uppställda för fotografering av filmteamets Kerstin.

 


Carl-Anton Mattsson styrelseledamot från Nyköping vet att jag samlar på saker från Egypten och denna gång hade han med sig en byst från Indonesien som Irene fick. Trots detta utseende så ska den skydda ägaren mot allt ont.

 

Den Indonesiska bysten i all sin prakt.  

 


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mats Nilsson - Söndag 14 okt 11:01

Torsdagen den 11 oktober ämnade Gunnar Karlsson och jag själv åka till Stockholm för ett besök på det filippinska konsulatet. Vi körde till Armémuseet och parkerade bilen då det var arbetsplats efter Nybrogatan dit vi skulle. Nu hade vi bara ett kvar...

Av Mats Nilsson - Söndag 30 sept 11:00


I morgon måndag 1 oktober skickar jag ut Rapport-Nytt nummer tre till alla prenumeranter. Tidningen har ökat i upplaga vilket är riktigt roligt. Det medför mer jobb och vi försöker hela tiden göra tidningen så attraktiv som möjligt med de små medel v...

Av Mats Nilsson - Tisdag 18 sept 16:07

Jag kommer ihåg. Valborgsmäsoafton 2012 då Irene skulle åka hem till Filippinerna för att skaffa pemanent uppehållstillstånd. Man visste inte hur det skulle gå. Men så stod glädjen högt i tak den 3 december samma år då hon kom till Arlanda för att få...

Av Mats Nilsson - Torsdag 30 aug 09:10


Den 25 augusti Genomförde UFO-Sverige operation dörrknackning i Björkvik. Upprinnelsen var et påtagligt ufo-fall just i Björkvik en septemberkväll 1989 då en mor och dotter såg ett tefatsliknande objekt på rätt låg höjd. Fallet är inte uppklarat. Tyv...

Av Mats Nilsson - Torsdag 23 aug 09:32

När hostterminen börjar börjar också mer jobb att pocka på. UFO-Sverige höll sitt första styrelsemöte för säsongen den 11 augusti hemma hos Clas Svahn. Det blev trevligt med god mat som Clas beställt från en restaurang. Mötet gjorde som det ibland gö...

Presentation


Välkommen till min blogg.

Gästbok

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Länkar

Följ bloggen

Följ Mats Blogg med Blogkeen
Följ Mats Blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se