Direktlänk till inlägg 30 oktober 2012

Fältundersökarkursen 2012

Av Mats Nilsson - 30 oktober 2012 17:53

Fältundersökarkursen 2012 är genomförd. Den första kursen hölls 1977 i Lersäter utanför Kolsva. Själv har jag bevistat alla kurser utom en då den gick av stapeln på min 60-årsdag 2005. Då höll vi till i Barken utanför Smedjebacken.

De senaste fyra åren har vi varit på Hållsta konferens utanför Eskilstuna. Ett gemytligt ställe med god mat, bra lokaler, rum och personalen som har gjort allt för att vi skulle trivas. Nu stänger man dock ner då det inte är lönande längre. Det är vi mycket ledsna över.

Cirka 35 personer hade anmält sig och tre hade fallit bort på grund av sjukdom. Bland dom Håkan Blomqvist som var den som skulle ta biten om AFU.

Det har blivit en tredition att deltagarna kommer redan på fredagskvällen för inkvartering och lite fika och en macka, sen samlas man och pratar om kursen, hur det var förr och framtida planer. Allt i trevlig stämning med några öl.

Den här kursen skiljde sig lite från dom andra då vi alltid har delat på folket, nybörjarna i en lokal och fortsättarna i en annan. Men nu hade vi hela kursen i gemensam anda och den röda tråden var konspirationsteorier. Det är också en del i det hela och det finns många bevis för det. Ta till exempel månlandningen. Har den ägt rum frågar sig en del. Palme-mordet är en, Estonia och jag kan radda upp en hel massa här.


Efter frukosten på lördagen blev det en presentaion där alla fick tala om vad dom heter och gör. Hela dagen gick ut på konspirationer inom både UFO-fenomenet och i andra sammanhan. Detta för att visa att man inte ska tro på allt man hör. Gunnar Wall, författare och föredragshållare och expert på just konspirationer höll ett mycket uppskattat föredrag om bland annat både Palmemordet och andra konspirationsteorier. Efteråt hade vi ett grupparbete med temat; Hur förhåller vi oss till konspirationsteorierna.


På söndagen forstatte vi med att presentera AFU, världens största arkiv. Det blev vittnesteknik/vittnespsykologi med Kaj Hahne som har stora erfaerenheter av den biten som varande Polis.  

Clas berättade och visade både bilder och filmsnuttar om Norrlandsprojektet.

Kursen avslutades med Rapportarbete och bilder på UFO och vad det egentligen kan vara man fotograferat.


Extra roligt var det att så gott som hela familjen deltog på den här kursen. Både Lina, Emma och Linnéa som är drygt fyra månader. Emma är 2½ år och många beundrade henne som nästan hela lördagen satt med och lyssnade utan vare sig gnälla eller bli otålig. Lite på kvällen och på söndagen men det förstår man.  I pausar och raster sprang Emma runt och charmade alla deltagare och ibland höll hon till i receptionen med Mia och Eva-Lena.

Den efterkommande utvärderingen var enhällig att det var mycket givande och bra kurs. Nu får vi ägna kommande år att leta efter en annan kursgård och hoppas att det blir åtminstone nästan lika bra som Hållsta.


Kursdeltagarna med Emma, Lina och Rickard längst bak  där även Tage Bång från Töreboda satt. Längst fram

Anders Berglund.


 

Clas Svahn hälsar alla deltagarna välkomna till årets fältundersökarkurs.


 

Från Norge kom en trogen deltagare Ole-Jonny Braenne som är ordförande för UFO-Norge. Bakom honom

sitter Tobias Lindgren på vår Rapportcentral.


 

Rickard  Andersson och Lina Tellander stod för en del av försäljningen av böcker, T-tröjor och tidningar.


 

Clas Svah passade på att få ett samtal med våra långväga gäster Pelle Persson Härnösand och Jocke Eriksson

Timrå.


 

Kaj Hahne i samatal med Gunnar Wall under en bensträckare.


 

Lina med Linnéa och Emma i väntan på maten.


 

Emma trivdes bra i famnen hos Hållsta´s värd Eva-Lena Meison.


 

Också en alltid återkommande och populär företeelse är i anslutning till

misstolkningar, att skicka upp några så kallade UFO-ballonger.


 

Att ta en gruppbild är inte alltid så lätt, speciellt när marken lutar nerför. Här står Eva-Lena Meison på stegen

och Pia Perrault håller i stegen.


 

Resultatet blev mycket bra och alla kom med till slut.


 

På lördagskvällen dukades det till fest i vanlig ordning, det blev lax, potatis och hemgjord sås till det. Glass, vispgrädde och kladdkaka som efterrätt. Allt var mycket gott.


 

Till sist Hållsta Konferens egna trivseltjejer Pia Perrault och Eva-Lena Meison.









UFO
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mats Nilsson - 5 september 2019 14:13

Nu har det blivit så konstigt med uppladdning av bilder. Så jag anser att man förstör hela syftet med en bra och informativ blogg. Texten lyder endast att man inte får ladda upp upphovsskyddat material. På den här bloggen laddas endast bilder upp på ...

Av Mats Nilsson - 4 augusti 2019 13:42

Sommaren 2019  har hittills varit en riktigt bra sommar med ömsom sol och ömsom regn, lite lagom av varje. Våra insatser för att göra sommaren till en nöjsam sommar ar heller inte uteblivit. VI har varit hemma, grillat med vänner. Irene har haft seme...

Av Mats Nilsson - 25 juni 2019 08:18

Årets Midsommar blev en av dom bästa på många år. Dagen före regnade det och åskan mullrade. Det brukare ju vara så på Midsommarafton men vädergudarna tog fel på dag tack och lov. Det blev en klassisk svensk midsommar med sill färsk potatis gräslök o...

Av Mats Nilsson - 21 juni 2019 09:55

Tyvärr har det inte hunnits med att uppdatera bloggen, dels för att det varit problem med den, dels har tiden inte räckt till riktigt. Idag skriver vi Midsommarafton.  Den 8 juni hade vi en stor filippinsk fest hemma i trädgården med massor av mat,...

Av Mats Nilsson - 1 maj 2019 21:17

Påskhelgen blev en mycket trevlig tillställning. Irene och jag var bjudna till Västerås och Irenes syster och svåger på påskmiddag. Mycket trevligt och ni kan se bloggaren här med Irene på min högra sida och hennes syster Josefina på min vänstra sida...

Presentation


Välkommen till min blogg.

Gästbok

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Länkar


Skapa flashcards