Direktlänk till inlägg 6 maj 2012

UFO-Raden/Rapport-Nytt nummer två samt Riksstämma i Örebro

Av Mats Nilsson - 6 maj 2012 13:45

I torsdags packade Gunnar och jag UFO-Raden som skulle ut till läsarna. På fredagen stannade vi till på väg till årets Riksstämma i Örebro, för att posta tidningarna.


Vi var rätt tidiga till Örebro för att det alltid är trevligt att bekanta sig med staden man ska tillbringa helgen. Örebro är för mig en stad man passerar på väg söder ut mot Göteborg och liknande andra platser vi ofta besökt.


En givande start var ju den berömda Svampen som byggdes och stod klar 1957. Efter en väl smakande mos och korvbricka nedanför svampen drog vi oss så upp mot entrén och hissen upp till utkiken som gick som en balkong runt hela svampens hatt. Tyvärr så var det kallt och blåsigt så det var ingen höjdare trots att det var en höjdare om ni förstår vad jag menar. Väl nere drog vi oss till centrum för att checka in på hotellet. Mycket trevligt hotell, Best Western city Hotell. En hotellkedja med många hotell runt om i landet och där vi som reser med UFO-Sverige ofta anlitar vid boende.


Gunnar Karlsson vid Örebros mest kända landmärke "Svampen".


Nu ska vi åka upp och titta på utsikten.


Här känner man sig ganska liten.  


Vi träffade övriga i styrelsen och klockan 15.00 fick vi tillgång att börja lasta in utställningen, gå igenom ljud och bildtillgångar.

Efter lite strul med ljudet till den DVD som alltid går under den externa delen fick vi så hjälp av vaktmästaren som ordnade med en annan widescreen.

Det är alltid ett pusslande hur vi ska ha utställningsskärmar, bokbord och övrig försäljning men till sist löser det sig, så även denna gång.


Här i A-huset  höll vi till en trappa upp .


Här är Gunnar i färd med att bära upp utställningsskärmar till de stora bilderna.


 

När allt var klart var alla både trötta och hungriga.

 

KLockan 19.00 var det så samling i foajén för samåk i taxi till matstället för kvällens middag. Själv hade jag beställt fläskfilé på planka som var utsökt god och till det en London Pride.


Tillbaka på hotellet har det blivit tradition att samlas på Gunnars och mitt hotellrum för eftersnack och en öl. Så även denna gång. Det blir alltid gissningar om hur mycket folk det ska komma och hur det varit förr och det är både trevligt och nyttigt med den sociala biten. Vi är helt klart ett sammansvetsat gäng, en stor "familj" som kan umgås och prata om allt.


Lördagen 5/5 startade med årsmötet.Tage Bång, Skaraborgs UFO-förening valdes till ordförande och jag själv till sekreterare för årsmötet.

Det går mycket smidigt när man har ett årsmöte som är väl förberett och allt material ute i något så när god tid för alla att kunna sätta sig in i de frågor som ska tas upp. I år var det en motion från styrelsen angående revidering av stadgar och idéprogram då vi övergår till enskilt medlemskap.

Motionen klubbades igenom i sin helhet och jag kommer därför även att omarbeta årsmötets dagordning efter de nya gällande normerna.

Vid val av av styrelsen gav inga större förändringar mer än att Kaj Hahne, Stockholm gick in som ordinarie ledamot.


Efter lunchen öppnades portarna till den externa delen av riksstämman. Det blev mycket folk på en gång och en ny och populär del var korv, dricka och kaffeförsäljning  som Rickard Andersson stod för.


Första föredraget var Håkan Blomqvist som talade om AFU i historiskt och dagslägesperspektiv. Det drog mellan 70-80 åhörare, efter pausen var det så Clas Svahn som talade om lokala fall i och omkring Örebro. Under dagen fick vi bära in ytterligare stolar då det blev fullt i lokalen och ändå stod det folk efter väggarna för att lyssna och komma med frågor.


Under tiden pågick försäljningen av böcker, tidskrifter, korv och kaffe utanför hörsalen. I rummet bredvid fanns utställningen där det ibland var trångt att ta sig in för att prata med folk.

Som slutledning kan jag säga att Riksstämman 2012 blev en klar succé.

Nästa år blir det Halmstad som drabbas av närvaro. men innan dess finns det hur mycket som helst att göra inom organisationen.

 

Platsen för kvällens middag var La pampa, Rickard som är en hejare på att hitta bra matställen lyckades även

denna gång pricka rätt.


Själv stod Rickard för korv, dricka och kaffeförsäljningen under dagen, ett mycket lyckat drag.


En annan höjdpunkt var att Anders Berglund och Amanda Fredriksson dök upp

med 5½ månader gamla Ossian som gladde alla med sitt leende och vinkande. 

Anders var fullt sysselsatt med att prata med folk men Amanda och Ossian fick

jag ialla fall ett bra kort på.   

UFO
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mats Nilsson - 31 december 2018 09:40

Årets julfirande startade lite trist då vi fick vetskap om att vår UFO-Sverige vän Mille Milianowicz gått bort i en stroke. Thorvald Bevan Berthhelsen och Mille var de allra första jag träffade inom UFO-Sverige 5 december 1974 på Stadsbiblioteket i S...

Av Mats Nilsson - 29 november 2018 12:16

Det blir lite långt mellan inläggen ibland.  Årets bilbesiktning gick helt utan problem, bara ett blankt papper. Det är skönt så slipper man både reparation och ombesiktningskostnader.    Årets arbete med UFO-Sveriges olika uppdrag går mot sitt...

Av Mats Nilsson - 28 oktober 2018 11:28

Lördagen och söndagen 20-21 oktober höll UFO-Sverige den sedvanliga och populära kursen för blivande fältundersökare. Vi har sedan 2015 hållit till på Föllningen Konferenshotell utanför Kisa. Ett mycket trivsamt ställe med bra personal, trevliga rum ...

Av Mats Nilsson - 14 oktober 2018 11:01

Torsdagen den 11 oktober ämnade Gunnar Karlsson och jag själv åka till Stockholm för ett besök på det filippinska konsulatet. Vi körde till Armémuseet och parkerade bilen då det var arbetsplats efter Nybrogatan dit vi skulle. Nu hade vi bara ett kvar...

Av Mats Nilsson - 30 september 2018 11:00


I morgon måndag 1 oktober skickar jag ut Rapport-Nytt nummer tre till alla prenumeranter. Tidningen har ökat i upplaga vilket är riktigt roligt. Det medför mer jobb och vi försöker hela tiden göra tidningen så attraktiv som möjligt med de små medel v...

Presentation


Välkommen till min blogg.

Gästbok

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Länkar

Följ bloggen

Följ Mats Blogg med Blogkeen
Följ Mats Blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se