Direktlänk till inlägg 28 november 2011

Sundsvallsresa samt Kinabesök.

Av Mats Nilsson - 28 november 2011 22:38

Hela tiden hittar vi material till AFU, material som många gånger är en viktig pusselbit i UFO-Sveriges historia.

Den 26-27 november åkte Carl-Anton Mattsson och jag upp till Sundsvall för att hämta material hos den förening som nu mera ligger på is. Vi åkte upp till Joakim Eriksson i Timrå som mötte upp för att hjälpa oss lasta in materialet i bilen.

Vi lyckades fylla hela bilen, bagaget och en stor flyttlåda i baksätet. Vill tacka Jocke för material och hjälpen.


Vi hade även för avsikt att träffa en del personer när vi ändå var där uppe. En av de vi kontaktat var Malin Wiklander som sköter astronomisidan i UFO-Raden/Rapport-Nytt. På vägen in mot Sundsvall kollade vi på kartan för att lokalisera adressen till Malin. Det visade sig att vi var precis på rätt plats och bara hade att svänga av vägen och köra 500 meter så var vi framme. Di fikade och pratade lite minnen samt lite om astronomisidans utformning.

Malin Wiklander  vid köksbordet.


Väl tillbaka i Sundsvall var det ett par andra besök samt mat. Vi letade upp en Kinarestaurang vi fick nys om genom att fråga en mötande kille som var mycket hjälpsam. Under maten diskuterade vi ett övernattningsalternativ. Vi fick nys om ett billigt Vandrarhem "SleepIn" som låg bara ett kvarter bort. Då vi kom dit möttes vi av ett anslag om att bokning sker endast via nätet minst ett dygn före. Så var det kört. Vi gick mot bilen och släntrade in på en Thaikrog för att fråga om ett annat ställe. Visst, vi blev rekommenderade ett ställe som låg precis där vi bilen parkerad. Vi snabbade oss för det var bitande kallt och snålblåst. Carl-Anton kom på den smarta idén att ringa sin bror i Ljusdal, det låg i alla fall en bit på vägen åt rätt håll. Då skulle vi vinna lite tid dagen efter också. Vi var välkomna till Ljusdal så vi drog ut mot E-4´an. På vägen dit ringde  ringde jag Håkan Ekstrand och fick veta att UFO-Raden nummer fem var på gång. Det var lovande och som planerat.


Det blev en del pratande hos Carl-Antons bror Erik Mattsson  som visade sig vara en mycket trevlig kille. Det ligger väl i släkten.


Efter lite mackor och kaffe drog vi oss tillbaka och jag satte upp datorn för att svara på lite mail och skriva lite på Facebook.

Vi sov till klockan nio på söndagsmorgonen och under frukosten tilltog snöfallet och när vi skulle resa vidare hade det hunnit komma nära en decimeter snö. "Vi åker ner mot Gävle genom inlandet så slipper vi mycket trafik och skitigt väglag." Det visade sig vara ett klokt val. Under första timmen under resan kom trafikradion in gång på gång och varnade för olyckor, bilbrand och långtradare som blivit stående i en backe med långa köer som följd. Allt det slapp vi.


På vägen ner mot Gävle där vi skulle leta upp E-4´an pratade vi om helgens upplevelser samt matställe. Carl-Anton berättade målande om en kinarestaurang och då blir jag alltid på alerten eftersom jag älskar det asiatiska köket.

Carl-Anton berättade att en kinesisk mångmiljonär byggt ett litet Kina utefter vägen mellan Älvkarleby och Uppsala. Jag blev mer och mer intresserad. Rätt som det var såg vi ett stort svart tak och vägskylten "Dragon Gate". För er som aldrig varit dit måste bara stanna till där om ni passerar förbi. Jag har inte sett maken. Måste vara Sveriges största Kinakrog. Det var inte bara en krog. Det var museum, med ett antal exakta kopior av den 8000 soldater i närheten av staden Xian i centrala Kina, en mindre kopia av kinesiska muren, tempel och en budistiskhelgon i jätteformat.

Ingången till "Lilla Kina" med den pampiga porten.


Carl-Anton vid ingången till restaurangen, tala om Kinamat. det skulle ta för lång tid.


 Statyn av det buddhistiska helgonet Guanyin    


Det var en helg att minnas och lägga till handlingarna i UFO-Sveriges historia. Den 17 december kommer materialet från Sundsvall ner till AFU i samband med styrelsemötet som kommer att hållas i den nya lokalen.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mats Nilsson - 5 september 2019 14:13

Nu har det blivit så konstigt med uppladdning av bilder. Så jag anser att man förstör hela syftet med en bra och informativ blogg. Texten lyder endast att man inte får ladda upp upphovsskyddat material. På den här bloggen laddas endast bilder upp på ...

Av Mats Nilsson - 4 augusti 2019 13:42

Sommaren 2019  har hittills varit en riktigt bra sommar med ömsom sol och ömsom regn, lite lagom av varje. Våra insatser för att göra sommaren till en nöjsam sommar ar heller inte uteblivit. VI har varit hemma, grillat med vänner. Irene har haft seme...

Av Mats Nilsson - 25 juni 2019 08:18

Årets Midsommar blev en av dom bästa på många år. Dagen före regnade det och åskan mullrade. Det brukare ju vara så på Midsommarafton men vädergudarna tog fel på dag tack och lov. Det blev en klassisk svensk midsommar med sill färsk potatis gräslök o...

Av Mats Nilsson - 21 juni 2019 09:55

Tyvärr har det inte hunnits med att uppdatera bloggen, dels för att det varit problem med den, dels har tiden inte räckt till riktigt. Idag skriver vi Midsommarafton.  Den 8 juni hade vi en stor filippinsk fest hemma i trädgården med massor av mat,...

Av Mats Nilsson - 1 maj 2019 21:17

Påskhelgen blev en mycket trevlig tillställning. Irene och jag var bjudna till Västerås och Irenes syster och svåger på påskmiddag. Mycket trevligt och ni kan se bloggaren här med Irene på min högra sida och hennes syster Josefina på min vänstra sida...

Presentation


Välkommen till min blogg.

Gästbok

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Länkar


Skapa flashcards