Direktlänk till inlägg 4 juli 2010

Två motpoler / Pubafton vid gruvan och Barndop i kyrkan

Av Mats Nilsson - 4 juli 2010 17:53

Det är jobbigt att vara pensionär, det är så mycket man ska hinna med. Men det är också mycket trevligt. I fredags satt jag på Gunnar Karlssons balkong och provsmakade lite whiskysorter. Ingen fara, det var bara ett par munnar av varje sort, bland annat Mackmyra, den svenska whiskyn som är nog så god.

 

På kvällen var det PUB-afton vid Sala silvergruvas värdshus uteservering och vädret var strålande och varmt. Gruvguiden och sångaren underhöll med visor av bland annat Carl Michael Bellman. Då sångaren Niklas kommer ut tidsenligt klädd börjar han att beskåda gästernas minst sagt "udda klädsel" bestående av chorts, t-shirt och jeans, varpå han fyndigt utbrister, ""Inte visste jag att det var maskerad"". Kvällen gick fort och fram mot 23-snåret kunde man beskåda vackra av solen upplysta moln på hög höjd ovan gruvområdet.

  

Vackert lysande moln på himlen i norr vid 23-tiden den 2/7.

 

  

Vi fick också en kort pratstund md denne emenente artist. Bakom

Niklas syns Lena Hjelm-Wallén, tidigare medlem i regeringen som

utrikesminister och vid ett tillfälle vice Stadsminister.


Barndop

På lördagen var det så dags för barndop. Min dotterdotter Emma skulle döpas. Mycket att göra i förberedelser. Först skulle min doppresent anlända från Sätra Brunn, min kompis Johnny Pettersson kom punktligt klockan 10.00 med den. Det var en specialgjord tallrik med Emmas bild som dekoration och runt det stråk av bladguld. Ni kan se den längre ner.

 

Allt klaffade perfekt och på slaget 13.00 ringde kyrkklockorna för Emma. Dopet ägde rum i Kristina Kyrka, även kallad rosornas kyrka då hela valvbågarna i taket är målade med hundratals små rosor, av den kände kyrkomålaren Albertus Pictor 1440-1509.

 

Kristina Kyrka är väl värt ett besök av den som turistar

Sala

 

Sermonin var vacker som dop ska vara och 37 gäster hade infunnit sig i form av familjen och vänner. Saknade Sandra och Micke Hoffman, då Sandra låg på Huddinge sjukhus.

 

Efter ingångpsalmen "Tryggare kan ingen vara" Sade Prästen Ulrika Lindbohm några ord om dopets

mening och inträde i Guds familj, därefter läste jag bibeltexten "Låten barnen komma till mig". Innan det var dags för själva dopet.

  

Längst fram i kyrkan stod pappa Anders, mamma Lina och Gudmor

Camilla Jarpe som rest ner från Orsa där hon numera bor.

 

  

"Jag döper dig till Emma Alexandra Therese". Prästen Ulrika Linbohm förrättade dopet.

 

Efter akten var det samling i Mikaelsgården för kaffe och tårta. Tre tårtor specialbeställda för Emma.

 

  

 

Emma fick massor av presenter i form av kläder, pengar, speldosor, en jättetavla i mosaik gjord för hand av Tea Onerhed som kom med man och två av sina flickor, den tredje flickan var tyvärr sjuk hemma och vi saknade henne.

 

Av Gunnar Karlsson fick Emma en bok "Mitt första år" där Mamma Lina får skriva i namn på anhöriga och event som händer med Emma under året.

 

  

Den av morfar Mats beställda specialdesignade tallriken med ställning

 

     

Opps...felvänt. Nåja, om Emma visste vad fina presenter hon fick skulle hon säkert jollra

 

Till sist ett par bilder dels på familjen Roxhed, samt några vänner som gjrode Emma den äran. Samt fyra generationer Roxhed.

  

Hela klanen Roxhed samlad samt Gudmor Camilla.

 

  

Emma, pappa Anders, farfar Kent och farfarsfar Willy

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mats Nilsson - 5 september 2019 14:13

Nu har det blivit så konstigt med uppladdning av bilder. Så jag anser att man förstör hela syftet med en bra och informativ blogg. Texten lyder endast att man inte får ladda upp upphovsskyddat material. På den här bloggen laddas endast bilder upp på ...

Av Mats Nilsson - 4 augusti 2019 13:42

Sommaren 2019  har hittills varit en riktigt bra sommar med ömsom sol och ömsom regn, lite lagom av varje. Våra insatser för att göra sommaren till en nöjsam sommar ar heller inte uteblivit. VI har varit hemma, grillat med vänner. Irene har haft seme...

Av Mats Nilsson - 25 juni 2019 08:18

Årets Midsommar blev en av dom bästa på många år. Dagen före regnade det och åskan mullrade. Det brukare ju vara så på Midsommarafton men vädergudarna tog fel på dag tack och lov. Det blev en klassisk svensk midsommar med sill färsk potatis gräslök o...

Av Mats Nilsson - 21 juni 2019 09:55

Tyvärr har det inte hunnits med att uppdatera bloggen, dels för att det varit problem med den, dels har tiden inte räckt till riktigt. Idag skriver vi Midsommarafton.  Den 8 juni hade vi en stor filippinsk fest hemma i trädgården med massor av mat,...

Av Mats Nilsson - 1 maj 2019 21:17

Påskhelgen blev en mycket trevlig tillställning. Irene och jag var bjudna till Västerås och Irenes syster och svåger på påskmiddag. Mycket trevligt och ni kan se bloggaren här med Irene på min högra sida och hennes syster Josefina på min vänstra sida...

Presentation


Välkommen till min blogg.

Gästbok

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards