Alla inlägg under juni 2010

Av Mats Nilsson - 13 juni 2010 00:30

I dag lördag var det ingen sovmorgon. Upp kl.6 in i duschen, sen på med kaffe och ett par mackor. Fram med kostymen och slips. Sen hämta upp Syrran, Anders och Gunnar. Lina hade tagit tåget i torsdags för att hjälpa Sandra med klänning och håret. Hon hade verkligen lyckats, Sandra var en mycket fin brud. Micke med mörk kostym. 

 

Vigsel mellan Sandra Van der Haagen och Michael Hoffman

Vi kom till Skansen i god tid före innan allt skulle ske. Det var många par som skulle gifta sig. Vi visste inte hur länge vi skulle få vänta. Allt varade mellan klockan 11.00-16.00 Kanske skulle vi få vänta i timmar med kalla vindar som tog i rejält ibland. Då vi var samlade löste vi inträde och gick upp till "Bollnästorget" och där fick vi snart veta att Vårt par var nummer tre i ordningen. Jag tänkte på parkeringen där jag betalt 150:- för ett par timmar. Det skulle inte räcka och jag ville inte betala böter. Nu gick det alltså bra.

  

Ett vackert brudpar att vara stolt över

 

Därefter bar det av mot Alby där paret skulle ta emot klockan 15.00 Vi riktade in oss på E4-an söder ut och vägen över Essingeleden gick smärtfritt, sen väl uppe på avfarten mot Södertälje var det ett jättearbete på vägarna så trafiken var omlagd. Då körde jag naturligtvis fel.....hamnade nere vid Globen. Men bättre brödlös än rådlös, vi riktade in oss på vägen över Älta där man kunde ta sig tillbaka mot E4´an och satte kosan mot Huddinge. Så klev vi in hus brudgummens mamma bara 5-10 minuter eftger utsatt tid. Och vi var inte sist. 

 

Där blev det mat i massor god mat,  chili/chicken drumsticks och timjanmarinerad kotlettrad samt lax och mycket annat. Sen kaffe och tårta... fantastiska bröllopstårtor.

 

 

Tårtorna var inte bara fina at titta på, dom var läckra också

   

Återkom till Sala vid 23-tiden glad men trött.

 

  

Till sist Sandra Hoffman (från och med idag) med en stolt mamma

Av Mats Nilsson - 10 juni 2010 21:34

I onsdags tog Gunnar och jag en tripp till Västerås, därefter for vi vidare till Enköping för att "väga" tidningslagret vi har där. Detta beroende på att vi troligen på sikt kommer att förlora stugan med lagerutrymme och allt.

Vi har haft stugan och lager sedan 1990. Dessförinnan var mitt garage i Sala lagerlokal.

  

Så här ser lagret ut i dagsläget, ingen värme på vintern samt  en hel del andra brister. Trots allt har det fungerat mycket bra tack vare att Jörgen Granlie var den som såg till och skötte om lagret. Nu bor Jörgen i Solna och det blir inte samma uppdateringar mm som behövs.

 

Nu ska vi under sommaren passa på att flytta lagret av UFO-Aktuellt till AFU i Norrköping. För att vi ska veta vilken typ av bil vi ska ha så måste hela lagret vägas.

Utrustad med min gamla badrumsvåg for vi iväg. Vi trodde att det skulle ta ett bra tag med tanke på allt som finns i förådet.

  

Så här ser det ut dels efter väggarna sen även två rader mitt på golvet samt separat på och under ett bord.

 

Vi tog en kartong full med tidningar och ställde den på vågen, den vägde exakt 15 kg. Sen var det bara att sätta igång att räkna alla kartonger, det var 238 stycken, nu var inte alla fulla men med en snitträkning kom vi fram till att det var 3500 kg ungefär. Alltså tre och ett halvt ton tidningar.

Då vi kom hem for vi raka vägen till OK Q8 för att höra hur mycket deras största flyttbil som man får hyra kan frakta. Det visade sig att det  var ungefär hälften 1650Kg får man lasta i den.

Återstår alltså att lösa frakten utan att man ska behöva köra två vändor.

Av Mats Nilsson - 8 juni 2010 21:52

Jag har haft några välförtjänta semesterdagar. Passade på att utnyttja de två sista dagarna med en Ålandsresa. Det ångrar jag inte för det var både avkopplande och trevligt. Bara att få sätta sig till dukat bord som hela resan stod reserverad i Gunnar Karlssons namn.

  

Gunnar väntar på att vi ska åka från Heby Värdshus där vi  gjorde lunchuppehåll.

 

Det var en gruppresa i RSMH´s regi och det tackar jag dom för, Det var min syster Anna-Nita och Gunnar som fixade allt omkringarbete. Gunnar var reseledare och skötte alla papper med bokningar av hytter mm med den äran. Allt klaffade perfekt. Det jobbigaste var väntan både på bussen som var sen, sen innann man kommer ombord på fartyget. Man blir ganska trött i fötterna ska jag tala om.  Det första vi gjorde när vi kom ner i hytten var att kasta av sig skorna och vila ett tag innan det var dags för buffé, vi hade första sittningen och det kan vara skönt.

  

Gott med glass och kaffe efter en bastant måltid.

 

Kvällen ägnade vi åt att gå runt och bekanta oss med båten och hamnade till sist i danssalongen där Leif Kronlunds orkester spelade. Tala om veteraner, dessa legendariska spelmän kan verklingen sin sak. Senare hamnade vi i cariokibaren där två av våra medföljande tjejer sjöng en låt men vilken har jag glömt.

  

Skönt på soldäck.

Har nog bara bilder på Gunnar, eftersom han fotade med sin kamera och jag med mobilen.

  

Rak och fin kurs och efter oss kom Birka Paradice som ett tag nästan var på väg att köra om oss men ångrade sig tydligen.

 

Tisdagen på hemresan tillbringade vi mycket tid på övre däck, kollade på utsikten, pratade och solade lite. Mesta tiden av hemresan fanns det inte ett moln på himlen och innanför plexiglasskydden var det rätt lungt.

 

Väl hemma ringde min mobil, det var Håkan Ekstrand som kom över med UFO-Raden/Rapport-Nytt nummer tre som var färdigtryckta och ska skickas ut snarast. I morgon onsdag ska Gunnar och jag till Enköping och räkna kartongerna med UFO-Aktuellt samt väga för att få grepp om hur mycket allt väger inför flytten till AFU.

Av Mats Nilsson - 6 juni 2010 20:49

Det gäller att ta vara på den fina sommardagarna, dom är inte allt för många. Då jag har haft lite långledigt för att få bort lite semesterdagar har vi verkligen tagit tillvara på det som bjuds.

 

På stan är vår lilla Emma verkligen popis, här nedan har en av mina kompisar tagit hand om Emma en liten stund. Båda verkar lika  förtjusta.

  

 

I vanlig traditionell ordning så är det grillning som gäller då det är varmt och somrigt. Så även denna lördag. Det hela avslutades med kaffe och tårta, samt en whisky. 

Söndagen var det gräsklippning som gällde sen packade jag picknickkorgen och for upp till Silvergruvan där jag bestämt träff med Lina och familjen.  Det blev mycket trevligt tills att åskmolnen tonade upp sig och vi drog oss sakterliga hemåt. Vi hann precis innanför dörren innnan det brakade lös, inte mycket åska men en rejäl åskskur. Hos Lina blev det fläskznitsel, strips och kaffe med hembakt bröd.

  

Även Emma får lite med av det goda, i form av flytande föda.

 

På förmidagarna har man äventyrsbanan öppen så folk kan använda luftbron samt hänga i linor över Herr Stens botten.

  

Herr Stens botten, längst ner ser man taket på det som en gång var en stor gruvort som rasat. Många gruvarbetare  och hästar ligger kvar under stenmassorna. dom stora granarna som växer på botten når inte upp till den verkliga markytan.

 

Nu ska jag sätta mig och titta på en film jag fick av Tea i fredags. "Paranormal activities". Ska se hur bra den är.

 

Av Mats Nilsson - 4 juni 2010 23:44

En förgrening av min underbara familj finns i Skyttorp och den äldsta flickan Jessika Onerhed skulle ta studenten. Vi (Lina, Emma och jag själv) for iväg för att närvara och hylla Jessika när hon kom ut från gymnasiet i Tierp. Det samlades mycket människor i väntan på att alla klasser skulle komma ut och motta blommor och presenter. Det var traditionsenligt med march genom stan och sen färd i lövad vagn. Under tiden passade vi på att ha picknick i det gröna utanför skolan. Tea Onerhed hade gjort en mycket god sallad med tillbehör samt kaffe. Då Jessika anslöt sig till oss åkte vi hem till Skyttorp för fortsatta festligheter, tårta, kaffe och sen tändes grillen. En god köttbit och pomesfritt var nu välkommet.  Vi hade en trevlig dag, mycket prat och lilla Emma stal hela uppmärksamheten. Hela tiden fanns hon i famnen på flickorna Onerhed. Även Jessikas pojkvän Alexander passade på att känna på hur det känns att ha en bebis i sin famn. Vid 8-tiden var det dags att åka hem och det hade varit så trevligt under dagen och med denna härliga varma familj var det nästan med vemod vi styrde kosan mot Sala.

 

Tea är nu mamma till tre flickor, Jessika, Caroline och Ninni. När Tea var liten bodde hon med sin mamma i Sala och var ofta med mig på resor inom UFO-Sverige. Hon var med mig då jag var upp till Sundsvall och hälsade på Loy Solli, Hon var med på UFO-Sveriges  fältnudersökarkurs i Lersäter. Tea var även med mig då vi packade UFO-Aktuellt och stod ofta ute i garaget på Östra Tulegatan och matade in namnbrickor i plåt för tryck på kuverten. Nu är hon alltså mamma till tre underbara flickor.


 

Jessika Onerhed, en glad student...nu blir det till att jobba

 

 

Emma är verkligen popis hos systrarna Caroline och Jessika Onerhed


Carro med Emma medan Jessika samspråkar med sin pojkvän Alexander Thor under picknicken i gräset.

 

  

 Emma ligger inlindad i en filt då det ibland blåste  kalla vindar. Här i famnen på Tea medan Ninni tittar på med förtjusning.

 

  

En lycklig  men trött Jessika har just fått av sig alla blommor och nallar hon haft runt halsen.

 

  

  Jessika uppskattade skylten mamma Tea gjort iordning.

 

Emma växer och verkar trivas med tillvaron och hennes hjärtfel som man upptäckte kommer att växa bort. Vi var på koll i torsdags och läkaren talade om att det inte fanns någon som helst anledning till oro. Ny koll och fyra månader.

 

 

Emma har just ätit ett mål mat från mamma Linas bröst.

Av Mats Nilsson - 1 juni 2010 22:15

Det har varit en varm dag idag. Därför tillbringade vi en stor del av vår verksamhet på jobbet i den fina trädgården med blodlönn, Poplar och paradisäppelträd. Av skäl som hör till lagen om tystnadsplikt får jag inte fotografera boenden på Servicehuset. Men den fina exteriören får jag fota som ni kan se nedan.

  

 

Efter jobbet åt vi pizza och sen for till Möklinta för att hjälpa Kent (lilla Emmas farfar) och Ingrid med lite flytt från det fina huset på landet in till stan. Sen lite kaffe med bullar hos Lina & Anders. Dom hade strul då förra hyresgästen inte flyttat ut klart fast tiden var ute. Därför fick dom flytta in i en lånelägenhet tills den 2 juni.

  

Ett flyttlass ska snart gå från den fina lantliga idyllen.

 

Vi hade satt deathline på UFO-Raden till den 31 maj beroende på att jag ville ha med en artikel om stämman i Kalmar.

Alla har verkligen jobbat snabbt med tidningen. På kvällen den 31 maj kom tidnigen per PDF från Leif i Sundsvall, det var verkligen snabbt marcherat. Roligt när det fungerar så. Så snart tidningen är tryckt så ska vi skicka ut den till alla läsare. Därefter har alla gjort sig förtjänt av lite semester, ialla fall från ufoarbetet.

  

Här ovan kan ni se det senaste mumret av tidningen.

 

På torsdag sja jag köra Lina och Emma till sjukhuset i Västerås, det efter att man hittat ett blåsljud på hjärtat som ska undersökas, lite nervös är man nog trots att jag hört att sådana saker nästan alltid växer bort med åren.

 

Presentation


Välkommen till min blogg.

Gästbok

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards